2008. február 29-i állást tükrözi az alábbi lista: jelenleg ezeket a könyveket birtoklom, belőlük okosodom és alkotok.
A bor filozófiája (Hamvas Béla)
A főzés nagykönyve, 1000 recept (Alexandra Kiadó)
A francia konyha (Joanne Harris, Fran Wrade)
A francia nők nem híznak (Mireille Guiliano)
A francia piac (Joanne Harris, Fran Wrade)
A japán nők titkai (Naomi Moriyama, William Doyle)
A konyhaablakból (Lévai Anikó)
A lassúság dicsérete (slow food) (Carlo Petrini)
A pucér szakács visszatér (Jamie Oliver)
A római konyha (Lénárd Sándor)
A sütés alapkönyve (Cornelia Schinharl, Sebastian Dickhaut)
A vendéglátás mesterei (Urbis-Centralpress)
Az orosz konyha (Korona Kiadó Budapest)
Bon appétit! (Peter Mayle)
Büntetlen örömök (Stahl Judit)
Cocina tradicional Costa Rica (Jadine)
Complete Perfect Recipes (David Herbert)
Digital food photography (Lou Manna)
egy falat… Franciaország (K. Halsey, M. Villegas, S. Randell)
egy falat… Marokkó (Tess Mallos)
egy falat… Olaszország (K. Halsey, S. Braimbridge, J. Glynn)
egy falat… Spanyolország (John Newton, Vicky Harris)
Enni jó! (Stahl Judit)
Espresso (Tamás Jenő)
Ezer nap Toszkánában (Marlena de Blasi)
Europa Gourmet City Guide 2008 (Der Feinschmecker)
Ételeink s illő boraink harmóniája (Dr. Csizmadia András, Niksz Gyula)
Family food (Heston Blumenthal)
Finomságok 15-20-30-40 perc alatt (Alexander Hermann)
Finom kis jazz (Muzikális és kulináris örömök) (HVG)
Francia nők télen-nyáron (Mireille Guilliano)
Gordon Ramsay’s Cool Sweets (Gordon Ramsay)
Gordon Ramsay’s Hot Dinners (Gordon Ramsay)
Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay)
Gyorsan, valami finomat! (Stahl Judit)
Ház a Tatin utcán (Susan Looms)
Hogyan váljunk házi istennőkké (Nigella Lawson)
Hozzávalók (Loukie Werle, Jill Cox)
Italia 2007 (Michelin)
Ízekre szedem az életem (Kalla Kálmán)
Jamie at home (Cook Your Way to the Good life) (Jamie Oliver)
Jamie vacsorái (Jamie Oliver)
Karcsúsító konyha (Kathryn Hawkins)
Katóka szakácskönyve (Tutsek Anna)
Kávézól kalauza (Frankl Aliona, Zeke Gyula)
Kis Zöldfűszerlexikon (Andrea Rausch, Brigitte Lotz)
Konyhai kifejezések kisszótára (Juhani Nagy János)
Konyha művészet (Bedő I., dr. Csizmadia A., Francisk R., Simándi J.)
La cucina regionale italiana (Laura e Margherita Landra)
La mejor cocina (Rápido y fácil) (Parragon Books)
Larousse, Az egészséges és ínyenc konyha (Paule Nathan)
Larousse Gastronomique (Clarkson Potter)
Maffiózók családi szakácskönyve (Allen Rucker, Michele Scicolone)
Marie Claire Cooking (Donna Hay)
Marie Claire Fresh (Michele Cranston)
Nélkülözhetetlen desszertek (Vince Kiadó)
Nélkülözhetetlen tészta könyv (Vince Kiadó)
Nigella falatozója (Nigella Lawson)
Olasz kaják (Jamie Oliver)
Olasz kulinária (Claudia Piras)
Partifalatok (Alexandra Kiadó)
Portugal 2000 (Michelin)
Sajtok zsebkönyve (Jochen G. Bielefeld)
Serpenyőn túl (Keith Floyd)
Szakácsok könyve (Jill Norman)
Szakácskönyv (Horváth Ilona)
Tapas (Carlos Herrera)
The Kitchen Sessions (Charlie Trotter)
The professional chef (The Culinary Institute of America)
Utazás Kulináriába (Halász Zoltán)
Varázslatos ízek, fenséges desszertek (Újhold könyvkiadó)
Váncsa István szakácskönyve, Ezeregy recept (Váncsa István)
Végre otthon! (Stahl Judit)
Working the plate (Christopher Styler)
101 torta és sütemény (BBC Good Food) (Mary Cadogan)
... és egyszerűen csak főzz! (Jamie Oliver)
Utolsó kommentek