HTML

no salty

Pillanatok a konyhámból. Ételek, amiket készítek. Borok, amiket kóstolunk. Könyvek, amikből főzök és ötletet merítek. Éttermek, amiket kipróbálunk.

Címkék

Friss topikok

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:54) Krémleves padlizsánból
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:52) VKF! XX: Bő lére eresztve

Utolsó kommentek

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • Utolsó 20

Könyvespolc

2008.02.29. 09:40 nosalty

2008. február 29-i állást tükrözi az alábbi lista: jelenleg ezeket a könyveket birtoklom, belőlük okosodom és alkotok.     
                                             
A bor filozófiája (Hamvas Béla)
A főzés nagykönyve, 1000 recept (Alexandra Kiadó)
A francia konyha (Joanne Harris, Fran Wrade)
A francia nők nem híznak (Mireille Guiliano)
A francia piac (Joanne Harris, Fran Wrade)
A japán nők titkai (Naomi Moriyama, William Doyle)
A konyhaablakból (Lévai Anikó)
A lassúság dicsérete (slow food) (Carlo Petrini)                                       
A pucér szakács visszatér (Jamie Oliver)
A római konyha (Lénárd Sándor)
A sütés alapkönyve (Cornelia Schinharl, Sebastian Dickhaut)
A vendéglátás mesterei (Urbis-Centralpress)
Az orosz konyha (Korona Kiadó Budapest)
Bon appétit! (Peter Mayle)
Büntetlen örömök (Stahl Judit)               
Cocina tradicional Costa Rica (Jadine)
Complete Perfect Recipes (David Herbert)
Digital food photography (Lou Manna)
egy falat… Franciaország (K. Halsey, M. Villegas, S. Randell)
egy falat… Marokkó (Tess Mallos)
egy falat… Olaszország (K. Halsey, S. Braimbridge, J. Glynn)
egy falat… Spanyolország (John Newton, Vicky Harris)
Enni jó! (Stahl Judit)
Espresso (Tamás Jenő)
Ezer nap Toszkánában (Marlena de Blasi)
Europa Gourmet City Guide 2008 (Der Feinschmecker)
Ételeink s illő boraink harmóniája (Dr. Csizmadia András, Niksz Gyula)  
Family food (Heston Blumenthal)
Finomságok 15-20-30-40 perc alatt (Alexander Hermann)   
Finom kis jazz (Muzikális és kulináris örömök) (HVG)
Francia nők télen-nyáron (Mireille Guilliano)
Gordon Ramsay’s Cool Sweets (Gordon Ramsay)
Gordon Ramsay’s Hot Dinners (Gordon Ramsay)
Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay)
Gyorsan, valami finomat! (Stahl Judit)
Ház a Tatin utcán (Susan Looms)
Hogyan váljunk házi istennőkké (Nigella Lawson)
Hozzávalók (Loukie Werle, Jill Cox)
Italia 2007 (Michelin)
Ízekre szedem az életem (Kalla Kálmán) 
Jamie at home (Cook Your Way to the Good life) (Jamie Oliver)
Jamie vacsorái (Jamie Oliver)
Karcsúsító konyha (Kathryn Hawkins)
Katóka szakácskönyve (Tutsek Anna)
Kávézól kalauza (Frankl Aliona, Zeke Gyula)
Kis Zöldfűszerlexikon (Andrea Rausch, Brigitte Lotz)
Konyhai kifejezések kisszótára (Juhani Nagy János)
Konyha művészet (Bedő I., dr. Csizmadia A., Francisk R., Simándi J.)
La cucina regionale italiana (Laura e Margherita Landra)
La mejor cocina (Rápido y fácil) (Parragon Books)
Larousse, Az egészséges és ínyenc konyha (Paule Nathan)  
Larousse Gastronomique (Clarkson Potter)
Maffiózók családi szakácskönyve (Allen Rucker, Michele Scicolone)
Marie Claire Cooking (Donna Hay)                                     
Marie Claire Fresh (Michele Cranston)                              
Nélkülözhetetlen desszertek (Vince Kiadó)               
Nélkülözhetetlen tészta könyv (Vince Kiadó)
Nigella falatozója (Nigella Lawson)
Olasz kaják (Jamie Oliver)
Olasz kulinária (Claudia Piras)              
Partifalatok (Alexandra Kiadó)
Portugal 2000 (Michelin)
Sajtok zsebkönyve (Jochen G. Bielefeld)     
Serpenyőn túl (Keith Floyd)     
Szakácsok könyve (Jill Norman)
Szakácskönyv (Horváth Ilona)
Tapas (Carlos Herrera)                       
The Kitchen Sessions (Charlie Trotter)
The professional chef (The Culinary Institute of America)    
Utazás Kulináriába (Halász Zoltán)
Varázslatos ízek, fenséges desszertek (Újhold könyvkiadó)
Váncsa István szakácskönyve, Ezeregy recept (Váncsa István) 
Végre otthon! (Stahl Judit)
Working the plate (Christopher Styler)
101 torta és sütemény (BBC Good Food) (Mary Cadogan)   
... és egyszerűen csak főzz! (Jamie Oliver)                    

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nosalty.blog.hu/api/trackback/id/tr64359095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sziszi 2008.02.29. 15:17:46

Ezt nevezem, irigylésre méltó mennyiségű és minőségü irodalom!

nosalty · http://www.nosalty.blog.hu 2008.02.29. 15:26:12

Pedig még annyi mindenre fáj a szívem!

Sáfrány 2008.03.03. 23:13:01

Javaslom Anthony Bourdain könyveit, nagyon szabadszájú és nagyon érdekes.

nosalty · http://nosalty.blog.hu/ 2008.03.04. 07:17:28

köszönöm, A konyhafőnök vallomásait olvastam régebben, pont most olvasom újra. Az Íz világjárót pedig elkezdtem olvasni:-)

nicik 2008.03.27. 10:08:44

Sziasztok!

Nagyon szeretném Gordon Ramsay szakácskönyveit.
Hol lehet megkapni?
Interneten hol tudok rendelni?
Gondolom magyar fordításban is van?!

nosalty 2008.03.27. 12:23:18

kedves nicik, a GR's Cool Sweets és a GR's Hot Dinners angol nyelvű receptkártyákat Bécsben vettem a Babette's (www.babettes.at/) szakácskönyv boltban, a másik könyvét pedig ajándékba kaptam:-) megnéztem Neked, a Librinél ez a könyve kapható: www.libri.hu/hu/book/idegen_nyelvu_konyvek/vilagirodalom/humble_pie_1?pr_type=book
(szintén angol nyelvű) Magyar fordítású könyvet nem láttam még tőle. Ha gondolod, kérdezd meg Húsosfazekat (husosfazek.blog.hu), lehet, hogy ő jártasabb ebben, neki több GR szakácskönyve is van!

P4p3r Dr4g0n 2011.02.16. 09:59:35

Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már ez is megvan magyar nyelven.
www. konyv-konyvek. hu/jatek_a_tuzzel_a_legvaganyabb_sef_elkepeszto_eletutja_ramsay_gordon
süti beállítások módosítása