HTML

no salty

Pillanatok a konyhámból. Ételek, amiket készítek. Borok, amiket kóstolunk. Könyvek, amikből főzök és ötletet merítek. Éttermek, amiket kipróbálunk.

Címkék

Friss topikok

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:54) Krémleves padlizsánból
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:52) VKF! XX: Bő lére eresztve

Utolsó kommentek

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • Utolsó 20

Házi krémes

2008.04.18. 20:59 nosalty

Ahogy itt már jeleztem, a hájas tészta készítésének valódi indítéka a nagymamám messze földön híres, házi krémese volt. A rögtönzött főzöde színfalai között végre el is készült. Aki egyszer megkóstolja az igazi, házi krémest, biztosan bojkottálni fogja a cukrászdai változatát.
Nem utolsósorban a felhalmozott tojásfehérjék eltűntetésére is egy alternatíva.

Hozzávalók:

100 g hájból készített hájas tészta
krémhez
1 l víz
3 tasak vaníliás pudingpor
2 tasak vaníliás cukor
6 tojás fehérje
200 g porcukor
Elkészítés:

A hájas tésztát két részre vágjuk, mindkettőt vékonyra kinyújtjuk, és forró sütőben (220 ºC, légkeverés), tepsire helyezve, villával kicsit megszurkálva, egymás után megsütjük. Félretesszük, hagyjuk a lapokat kihűlni.
 
A krémhez egy liter vízben a vaníliás pudingot, a vaníliás cukorral együtt, sűrű krémmé főzzük. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük és hozzákeverjük a forró, pudingos krémhez, még pár percig főzzük és kész is.
 
Kicsit hagyjuk a krémet hűlni, majd az alsó lapra egyenletesen ráhalmozzuk, végül rátesszük a felső lapot. Hideg helyen néhány órát állni hagyjuk.

1 komment

Címkék: édesség

A bejegyzés trackback címe:

https://nosalty.blog.hu/api/trackback/id/tr36432017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beatbull · http://kiserletikonyha.blogspot.com 2008.04.19. 12:09:33

Végre egy krémes, amit meg lehet enni! ;) Kóstolás nélkül is bojkottálom a cukrászdait ;) Kezd már az idegeimre menni a cukrászdákban és boltokban kapható krémes, ami átlagban legalább 7-8 cm magas, s egyszerűen képtelenség villával függőlegesen adagokra darabolni. Sajnos már visszaértem a bevásárlásból, de következő hétre beterveztem a megvalósítását - ill. amennyiben megpillantja Ditém, muszáj is lesz beterveznem ;) S köszi a régi jó recepteket!
süti beállítások módosítása