HTML

no salty

Pillanatok a konyhámból. Ételek, amiket készítek. Borok, amiket kóstolunk. Könyvek, amikből főzök és ötletet merítek. Éttermek, amiket kipróbálunk.

Címkék

Friss topikok

  • szantoter: Szia Petra! A No Salti receptkönyvedből megsütöttem a fordított meggyest. Nagyon örülök,hogy me... (2011.06.20. 13:07) Rotolo, J. O.-módra
  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:54) Krémleves padlizsánból
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:52) VKF! XX: Bő lére eresztve

Utolsó kommentek

  • szantoter: Szia Petra! A No Salti receptkönyvedből megsütöttem a fordított meggyest. Nagyon örülök,hogy me... (2011.06.20. 13:07) Rotolo, J. O.-módra
  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Utolsó 20

Krémleves tavaszra

2008.04.26. 14:46 nosalty

A tegnapi rosszalló gondolataim elillantak: finom krémleves kerekedett a megmaradt, csúcs nélküli spárgaszárakból. Természetesen az egy napja felfedezett ízpárosítás ma is visszaköszönt a tányéron.

Hozzávalók két fő részére:
 megmaradt spárgaszárak
félretett főzőlé (nálam 350 ml)
100 ml víz
100 ml tejszín
frissen őrölt szerecsendió
balzsamecet
Elkészítés:

A spárgaszárakat 2-3 centiméteres darabokra vágjuk, beletesszük a főzőlébe, hozzáadunk még egy kis vizet és puhára főzzük.

Botmixerrel vagy turmixban pépesítjük, hozzáöntjük a tejszínt, sóval és kevés szerecsendióval ízesítjük. Jó minőségű, sűrű balzsamecetből csepegtetünk hozzá ízlés szerint.

Összeforraljuk, tálalás előtt kissé felhabosítjuk és ehetjük is.

 


4 komment

Címkék: leves

A bejegyzés trackback címe:

http://nosalty.blog.hu/api/trackback/id/tr76443176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

zoranka · http://www.pecsiborozo.hu 2008.04.26. 18:21:20

a spárgakrémleves az egyik kedvencem, ez most ez másfajta megközelítés, jövő heti listára fel is tettem kipróbálásra!

nosalty 2008.04.26. 18:35:22

várom a visszajelzést, hogy ízlett:-)

nosalty 2008.04.26. 18:36:15

úgy értem: hogyan ízlett...

mento · http://leves.lap.hu 2010.11.15. 11:50:06

Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István