HTML

no salty

Pillanatok a konyhámból. Ételek, amiket készítek. Borok, amiket kóstolunk. Könyvek, amikből főzök és ötletet merítek. Éttermek, amiket kipróbálunk.

Címkék

Friss topikok

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:54) Krémleves padlizsánból
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:52) VKF! XX: Bő lére eresztve

Utolsó kommentek

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • Utolsó 20

A sárgadinnye és a kardamom esete

2008.06.20. 11:10 nosalty

Ha nyár, akkor a hideg gyümölcslevesek hada köszönt be a konyhámba. Eddig fanyarabb ízvilágúakat készítettem, ma azonban egy hirtelen ötlettől vezérelve a sárgadinnyének szántam a főszerepet, kardamom kíséretében. Biztosan nem én találtam fel a spanyol viaszt, de nagy örömmel konstatáltam, hogy a megérzéseim nem hagytak cserben és egy különleges ízvilágú levest kanalazhatok ebédre. Bátran ajánlom kipróbálásra.



Hozzávalók két fő részére:
 700 grammos sárgadinnye
250 ml víz
2 ek natúr joghurt
1 egész kardamom magjai, frissen összetörve
1 ek méz
Elkészítés:

A sárgadinnyét félbevágjuk, a magját kikanalazzuk. Mindkét felét gerezdekre vágjuk és a cikkelyekről a héjat eltávolítjuk. A gyümölcshúst felkockázzuk.

A dinnyét kis lábasba tesszük, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a frissen őrölt kardamomot és felforraljuk. (A kardamom héját félbevágva nyerjük ki a belsejéből az apró magokat.) 

Botmixerrel vagy turmixgépben pépesítjük, hozzákeverjük a joghurtot és a mézet, újra felforraljuk és kész is.

Hűtőhidegen tálaljuk.

2 komment

Címkék: leves

A bejegyzés trackback címe:

https://nosalty.blog.hu/api/trackback/id/tr37530410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsa · http://habolondneszeddle.blogspot.com/ 2008.06.20. 14:41:16

Nem jutott volna eszembe összepárosítani a sárgadinnyét a kardamommal, de ígéretesen hangzik, ki fogom próbálni.

ginny 2008.06.28. 14:45:35

Kedves No Salty !

Fantasztikusak az alkotások, amiket készítesz, gratulálok!
Jelenlegi megkeresésem némiképp hivatalos:O , gasztronómiáról van szó természetesen...
Sajna, e-mail címet nem találok, pedig szeretnék priviben írni. Nagyon megköszönném, ha írnál nekem a kaisinger@chello.hu -ra elérhetőséget!

Előre is köszi:
Lilian
süti beállítások módosítása