HTML

no salty

Pillanatok a konyhámból. Ételek, amiket készítek. Borok, amiket kóstolunk. Könyvek, amikből főzök és ötletet merítek. Éttermek, amiket kipróbálunk.

Címkék

Friss topikok

  • szantoter: Szia Petra! A No Salti receptkönyvedből megsütöttem a fordított meggyest. Nagyon örülök,hogy me... (2011.06.20. 13:07) Rotolo, J. O.-módra
  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:54) Krémleves padlizsánból
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:52) VKF! XX: Bő lére eresztve

Utolsó kommentek

  • szantoter: Szia Petra! A No Salti receptkönyvedből megsütöttem a fordított meggyest. Nagyon örülök,hogy me... (2011.06.20. 13:07) Rotolo, J. O.-módra
  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Utolsó 20

Krémleves padlizsánból

2008.07.14. 15:02 nosalty

Azt már itt kinyilatkoztattam, hogy rajongok a krémlevesekért. Következésképpen sokféle zöldségből, gyümölcsből készítettem már selymes leveseket. De. Valahogy a padlizsán kimaradt a sorból. Megmondom őszintén, hogy éttermekben sem sűrűn találkoztam tojásgyümölcsből készített krémlevessel, pontosabban szólva, egyetlen egyszer, természetesen kipróbáltam.

Azóta készülök az itthoni előállításához, végre megtörtént: Jamie O. receptjét használtam kiindulópontnak, nagyon megtetszett benne, hogy a végén ricottával dúsítja a levest. JO canelli babot tett bele, én csicseriborsót. A végén hozzáadott citromlé improvizáció eredménye és azt kell mondanom, nagyon-nagyon jót tett a levesnek.

Hozzávalók két fő részére:

1 db kb. fél kilós padlizsán
1 gerezd fokhagyma
2 ek finomra vágott petrezselyem
1 ek finomra vágott bazsalikom levél
3 ek olívaolaj
100 g csicseriborsó (konzerv)
80 g ricotta
250 ml víz

frissen őrölt fekete bors
1 citrom leve

Elkészítés:

A kés hegyével megszúrkált padlizsánt 220 fokra előmelegített sütőben (légkeverésen) 40 perc alatt megsütjük. (Félidőben megfordítjuk, hogy szépen átsüljön mindenhol.)

Az apróra vágott fokhagymát a zöldfűszerekkel az olívaolajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a megsütött, félbevágott padlizsán kikanalazott húsát, a csicseriborsót, sóval, borssal ízesítjük és lefedve, közepes lángon 20 percig főzzük.

Turmixban vagy botmixerrel az egészet pépesítjük, majd visszaöntjük a sűrű krémet a lábasba, hozzákeverjük a ricottát és összeforraljuk.

A tűzről lehúzva belefacsarjuk a citrom levét és azonnal tálaljuk.

2 komment

Címkék: leves ételek

A bejegyzés trackback címe:

http://nosalty.blog.hu/api/trackback/id/tr2567690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Beatbull · http://kiserletikonyha.blogspot.com 2008.07.14. 22:49:00

izgalmas lehet a ricottával!
ha van kedved/időd - gurítottam Neked egy üveggolyót ;)

mento · http://leves.lap.hu 2010.11.15. 11:54:03

Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István