Az egyik Stahl könyvet lapozgatva keltette fel az érdeklődésem a lédús, piros dinnyehús és a sós sajt találkozásának kimenetele. Izgalmas kombinációnak bizonyult, amit még tovább lehet fokozni: fekete olajbogyóval, olívaolajjal és szárított chilivel.
Tökéletes nyári előétel.
Hozzávalók négy fő részére:
200 g görögdinnye (héj nélkül)
75 g feta sajt
pár csepp frissen facsart citromlé
frissen őrölt fekete bors
16 db kisebb bazsalikom levél
Elkészítés:
A hideg dinnyét kimagozzuk és egyenlő, falatnyi kockákra vágjuk.
A feta sajtot valamivel kisebb darabokra vagdossuk.
Mindegyik dinnyekocka tetejére egy sajtot ültetünk, erre jön a bazsalikom levél és fogpiszkálót vagy kis tüskét szúrunk a közepükbe.
Kevés borssal meghintjük és csepegtetünk rájuk egy kis citromlevet.
Utolsó kommentek