HTML

no salty

Pillanatok a konyhámból. Ételek, amiket készítek. Borok, amiket kóstolunk. Könyvek, amikből főzök és ötletet merítek. Éttermek, amiket kipróbálunk.

Címkék

Friss topikok

  • szantoter: Szia Petra! A No Salti receptkönyvedből megsütöttem a fordított meggyest. Nagyon örülök,hogy me... (2011.06.20. 13:07) Rotolo, J. O.-módra
  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:54) Krémleves padlizsánból
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:52) VKF! XX: Bő lére eresztve

Utolsó kommentek

  • szantoter: Szia Petra! A No Salti receptkönyvedből megsütöttem a fordított meggyest. Nagyon örülök,hogy me... (2011.06.20. 13:07) Rotolo, J. O.-módra
  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Utolsó 20

Dinnyefalatkák

2008.07.17. 09:15 nosalty

Az egyik Stahl könyvet lapozgatva keltette fel az érdeklődésem a lédús, piros dinnyehús és a sós sajt találkozásának kimenetele. Izgalmas kombinációnak bizonyult,  amit még tovább lehet fokozni: fekete olajbogyóval, olívaolajjal és szárított chilivel.
Tökéletes nyári előétel.

Hozzávalók négy fő részére:

200 g görögdinnye (héj nélkül)
75 g feta sajt
pár csepp frissen facsart citromlé
frissen őrölt fekete bors
16 db kisebb bazsalikom levél

Elkészítés:

A hideg dinnyét kimagozzuk és egyenlő, falatnyi kockákra vágjuk.

A feta sajtot valamivel kisebb darabokra vagdossuk.

Mindegyik dinnyekocka tetejére egy sajtot ültetünk, erre jön a bazsalikom levél és fogpiszkálót vagy kis tüskét szúrunk a közepükbe.

Kevés borssal meghintjük és csepegtetünk rájuk egy kis citromlevet.
 

5 komment

Címkék: hideg előétel

A bejegyzés trackback címe:

http://nosalty.blog.hu/api/trackback/id/tr5572095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

BeckZsu · http://beck.blog.hu/ 2008.07.17. 11:06:27

Ez gyönyörű! Valamikor régen az egyetemen volt egy bolgár szobatársam, aki úgy ette, hogy egy harapás görögdinnyét egy falat bolgár fehérsajt követett. De soha nem csinált ilyen szép falatkákat belőle. :)

Gabriella · http://www.gabriellakonyhaja.blogspot.com 2008.07.17. 12:34:15

Szia,
Már én is egy jó párszol csináltam ezt a Stahl receptet. És tényleg nagyon fini. Gyönyörü képet készítettél róla.
Üdv, Gabriella

Kricso · http://kricsokanala.blogspot.com/ 2008.07.17. 14:44:54

Valóban nagyon szép a fotó! Én valószínűleg remegő kézzel kapdostam volna be a falatkákat, még a fotó elkészülése előtt...

Mennyei Manna · http://mennyeimanna.blogspot.com 2008.07.18. 09:26:18

Nagyon gusztusosak a falatkák és gyönyörű a kép!:)

nosalty · http://www.nosalty.hu 2008.07.18. 09:41:26

köszönöm, köszönöm:-))
Beckzsu, igen, Stahl J. is a recept előtt valami bolgár emlékekről ír:-)