HTML

no salty

Pillanatok a konyhámból. Ételek, amiket készítek. Borok, amiket kóstolunk. Könyvek, amikből főzök és ötletet merítek. Éttermek, amiket kipróbálunk.

Címkék

Friss topikok

  • szantoter: Szia Petra! A No Salti receptkönyvedből megsütöttem a fordított meggyest. Nagyon örülök,hogy me... (2011.06.20. 13:07) Rotolo, J. O.-módra
  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:54) Krémleves padlizsánból
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:52) VKF! XX: Bő lére eresztve

Utolsó kommentek

  • szantoter: Szia Petra! A No Salti receptkönyvedből megsütöttem a fordított meggyest. Nagyon örülök,hogy me... (2011.06.20. 13:07) Rotolo, J. O.-módra
  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Utolsó 20

Lazac kéksajtos bundában

2008.07.30. 11:44 nosalty

Az enoteca CORSO séfbisztrójában ettünk hasonló halas fogást. Megpróbáltam itthon reprodukálni: majdnem olyan finom lett, mint az éttermben:-).

Hozzávalók három fő részére:

3 db lazacfilé (egyenként kb. 160 grammos)
150 g kéksajt
80 g szobahőmérsékletű vaj
1 tk finomra vágott kakukkfű
1 tk finomra vágott rozmaring
4 ek zsemlemorzsa

Elkészítés:

A kéksajtot tálba tesszük és villával kissé összetördeljük.

Hozzákeverjük a vajat, a zöldfűszerekkel ízesítjük, végül beledolgozzuk a zsemlemorzsát.

Fóliára tesszük és ügyesen hengert formálunk a most még meglehetősen lágy masszából. Háromnegyed órára a mélyhűtőbe tesszük, hogy megkeményedjen és szeleteni lehessen a belőle.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra (alul felül álláson). Egy tepsit alufóliával bélelünk, ráfektetjük a lazaszeleteket, bőrös oldalukkal lefelé.

A hengerből kb. 5-6 milliméteres szeleteket vágunk és beborítjuk velük a lazacok tetejét.

Az előmelegített sütőbe téve 12-13 perc alatt elkészül. Akkor jó, amikor a kéksajtos bunda is kap már egy kis színt.
 

2 komment

Címkék: főétel

A bejegyzés trackback címe:

http://nosalty.blog.hu/api/trackback/id/tr9592513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

miniMálna · http://www.minimalna.blogspot.com 2008.07.30. 21:32:49

Nosalty, sehol nem találom az e-mail címed, megkérhetnélek, h küldj egy üzenetet nekem? a kép gyönyörű, mint mindig :)

cukroskata · http://cukroskata.blogspot.com 2008.08.02. 14:50:48

Ha van kedved nézz be hozzám, vár egy kis meglepetés