HTML

no salty

Pillanatok a konyhámból. Ételek, amiket készítek. Borok, amiket kóstolunk. Könyvek, amikből főzök és ötletet merítek. Éttermek, amiket kipróbálunk.

Címkék

Friss topikok

  • szantoter: Szia Petra! A No Salti receptkönyvedből megsütöttem a fordított meggyest. Nagyon örülök,hogy me... (2011.06.20. 13:07) Rotolo, J. O.-módra
  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:54) Krémleves padlizsánból
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:52) VKF! XX: Bő lére eresztve

Utolsó kommentek

  • szantoter: Szia Petra! A No Salti receptkönyvedből megsütöttem a fordított meggyest. Nagyon örülök,hogy me... (2011.06.20. 13:07) Rotolo, J. O.-módra
  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Utolsó 20

Pécs, Színház tér, enoteca CORSO

2008.07.30. 10:31 nosalty

Eddig is boldogsággal töltött el, hogy Pécsett élünk, közel két hónapja pedig különösen értékelem a mi kis mediterrán városunkat. Ahogy már több helyen olvashattunk róla június elején megnyílt a belvárosban az Enoteca CORSO.

Már a Mecsek oldali Susogó étterem is közel állt szívünkhöz, a 2.0 verziója, a Színház tér sarkában pedig minden képzeletet felülmúl. Volt szerencsénk az elmúlt hétvégén két estét is itt tölteni (vendégeink és saját magunk nagy örömére). Első este a földszinti, bisztró rész dizájnos környezetében élveztük a gyönyörűen tálalt, letisztult, egyszerűségre törekvő ételeket. Amit egy bisztrónak nyújtania kell, mindent meg is kaptunk: tökéletes színvonal az összes fogás során.

Másnap este egy szinttel feljebb merészkedtünk, míg a Bistro Zona-ban már többször jártunk, a fenti étteremben számunkra is minden az újdonság erejével hatott. Ami itt fogadja a kedves betérőt: a legapróbb részletig elegáns, még dizájnosabb környezetben elfogyasztható csúcsminőségű fogások. Ízelítőül az élményből:

Kacsaszív pörkölt stilizált burgonyafőzelékkel ("sajnos" csak amuse-bouche-ként kaptuk, részemről főfogásként is szívesen választottam volna, annyira finom volt..)

Marha carpaccio marinált gyömbérrel

Angus hátszín karamellizált céklával

Már-már szemtelenül finom (természetesen helyben készült) sorbet-kal hűsítettük gyomrunkat egy-egy fogás között.

[A röpke beszámoló ad hoc jelleggel született, a képes illusztráció is elmaradt, mivel fotókat szánt szándékkal nem készítettem az étteremben (egyszer végre melegen szerettem volna elfogyasztani az ételeket..).]

Ezúton szeretnénk gratulálni a Tulajdonosoknak nagyszerű éttermükhöz, minden kedves Pécsre betérőt pedig csak buzdítani tudok, hogy látogasson el ide, ha erre jár. Meglátjátok, megéri!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://nosalty.blog.hu/api/trackback/id/tr16592376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.