HTML

no salty

Pillanatok a konyhámból. Ételek, amiket készítek. Borok, amiket kóstolunk. Könyvek, amikből főzök és ötletet merítek. Éttermek, amiket kipróbálunk.

Címkék

Friss topikok

  • szantoter: Szia Petra! A No Salti receptkönyvedből megsütöttem a fordított meggyest. Nagyon örülök,hogy me... (2011.06.20. 13:07) Rotolo, J. O.-módra
  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:54) Krémleves padlizsánból
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:52) VKF! XX: Bő lére eresztve

Utolsó kommentek

  • szantoter: Szia Petra! A No Salti receptkönyvedből megsütöttem a fordított meggyest. Nagyon örülök,hogy me... (2011.06.20. 13:07) Rotolo, J. O.-módra
  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Utolsó 20

Gordon Ramsay parmezán puffancsai

2008.10.17. 15:11 nosalty

Egyszerűen nem győzök betelni az új Gordon Ramsay könyveimmel (ezzel és ezzel). Előbbiből már jó néhány recept kipróbálásra került, elsőként pár hete ezeket a pármai sonkás parmezán puffancsokat készítettem el. Elsöprő sikert arattak.

Hozzávalók kb. 35 puffancshoz:

40 g parmezán sajt
100 g pármai sonka
100 g liszt
85 g vaj
2,2 dl víz
2 nagyobb tojás
4-5 zsályalevél
csipet só

Elkészítés:

Egy vastag falú lábasban, lassú tűzön felmelegítjük a vajat a vízzel. Amikor a vaj elolvadt, nagyobbra állítjuk a lángot és felforraljuk a folyadékot.

A tűzről lehúzva fakanállal hozzákeverjük az átszitált lisztet és a sót. Addig keveregetjük, míg a tészta összeáll, és elválik az edény falától. Lapos tányérra vagy valamilyen tálra terítjük és hűlni hagyjuk.

Közben a parmezánt finomra reszeljük, a sonkát egészen apró darabokra vágjuk, a zsályaleveleket pedig vékony csíkokra.

A kihűlt tésztát visszatesszük a lábasba, vagy egy tálba, egyesével hozzáadjuk a felvert tojásokat és addig keverjük, míg sima, fényes, enyhén lágy masszát nem kapunk.

Ekkor beledolgozzuk a sajtot, a sonkát és a zsályát.

Habzsákba töltjük és kivajazott vagy szilikonlappal bélelt tepsire, körkörös mozdulatokkal, kis (kb. 3 cm átmérőjű) tésztakupacokat nyomunk, helyet hagyva köztük, mert sütés közben kicsit nőni fognak.

200 fokra előmelegített sütőbe téve 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Azon melegében kínáljuk. Vigyázat, addiktív! :-)

 

6 komment

Címkék: tapas

A bejegyzés trackback címe:

http://nosalty.blog.hu/api/trackback/id/tr21718759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Gabrilela · http://www.gabriellakonyhaja.blogspot.com 2008.10.17. 19:52:12

Én is nagyon szeretem a Ramsay könyveket. Érdekes, hogy a vasárnapi ebéd címét nálunk 100% Ramsay címen futtatják.

Ja, egyébként a felesége, Tana Ramsay is kiadott egy könyvet. Ebben föleg az otthoni étkezéseiket, gyerekekkel együtt fözést mutatja be. Nagyon jó az a könyv is!!!
Üdv, Gabriella

Millie · http://www.pakosztos.blogspot.com 2008.10.17. 20:34:58

Eddig még nem volt időm belenézni a könyvesboltba, de a jövő héten letesztelem. Kedvet csináltál hozzá!
:-D

Sajtkukac · http://www.sajtkukac.hu 2008.10.17. 22:32:18

Nekem is kedvet csináltál hozzá. Sőt, már majdnem megrendeltem, aztán inkább Nigella Feast-je mellett voksoltam, mert úgy gondoltam nem élet az élet nélküle. Még nem érkezett meg, de eddig csak jót olvastam róla. Sebaj, ezt a könyvet beígérték karácsonyra. Jó, hogy ilyen rugalmas a családom. Tana Ramsay receptek a goodfood lapján is találhatóak, nagyon kezd befutni, lassan már nem 'Gordon felesége' lesz.

O.

Ági, aki főz · http://agifoz.blog.nlcafe.hu/ 2008.10.18. 09:40:04

Annó angolul kaptam meg ezt a könyvet és nagyon szeretm azóta is. Nálam is ez a sajtos puffancs volt az egyik első, amit kipróbáltam, csak nem raktam bele sonkát. Egyszerűen isteni!

zoranka · http://www.pecsiborozo.hu 2008.10.21. 09:26:18

én elsőre ramsay önéletrajzi kötetét olvasom. hát nem hazudtolja meg önmagát. a háromcsillagos kötet gyönyörű és drága. de az következik...

nosalty 2008.10.21. 09:31:22

én is olvastam már az önéletrajzát, csak angolul..
úgy tudom, hogy az alexandrában a héten 40 % kedvezménnyel kapható a háromcsillagos kötet és a vasárnapi ebédek c. könyve is!