HTML

no salty

Pillanatok a konyhámból. Ételek, amiket készítek. Borok, amiket kóstolunk. Könyvek, amikből főzök és ötletet merítek. Éttermek, amiket kipróbálunk.

Címkék

Friss topikok

  • szantoter: Szia Petra! A No Salti receptkönyvedből megsütöttem a fordított meggyest. Nagyon örülök,hogy me... (2011.06.20. 13:07) Rotolo, J. O.-módra
  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:54) Krémleves padlizsánból
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:52) VKF! XX: Bő lére eresztve

Utolsó kommentek

  • szantoter: Szia Petra! A No Salti receptkönyvedből megsütöttem a fordított meggyest. Nagyon örülök,hogy me... (2011.06.20. 13:07) Rotolo, J. O.-módra
  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Utolsó 20

Mire jó a fogkefe (a konyhában?)

2008.03.31. 14:46 nosalty

Örömmel jelentem, hogy beindult a kucsmagomba szezon: szombaton a vásárcsarnokban jó néhány kofa előtt nagy kupacokban várták a sorsukat a különböző kucsmagombák. Gyönyörű példányokat vásároltam, volt köztük ízletes, fattyú és cseh fajta is. És hogy jön ide a fogkefe?…

Szólj hozzá!

Címkék: szósz

Çerkez tavuğu

2008.03.30. 19:35 nosalty

Ezt a klasszikus török előételt választottam ki elsőként a már említett, Filiz Zorlu: Contemporary Turkish Cooking c. könyvéből. Hideg, diómártásos csirkesaláta, mely különleges alkalmakkor készül Törökországban. A cserkesz jelzőt állítólag az Oszmán Birodalom…

Szólj hozzá!

Címkék: hideg előétel

VKF XIV. Babkrémleves sonkachipsszel

2008.03.29. 21:55 nosalty

Magyaros ízvilágú, mégis kicsit más, nem megszokott külsejű bablevest készítettem Maci, a VKF XIV. fordulója háziasszonyának felhívására. A bab és a házi füstölt sonka hamisítatlan magyar ízeket kölcsönöz a levesnek. Az én családomban, mint gondolom sok más…

Szólj hozzá!

Címkék: leves

ÍZtanbul I. rész

2008.03.28. 15:55 nosalty

Nem bíztuk a véletlenre, tudatosan készültünk a ránk váró isztambuli gasztronómiai élményekre. A koncepciónk a következő volt: négy este- négy jó étterem, legyen köztük teljesen hagyományos török konyha, halas étterem, török ételek modern…

Szólj hozzá!

Isztambuli szerzemények

2008.03.27. 15:04 nosalty

Az idei húsvét főtt sonka nélkül múlt el. Volt viszont helyette megannyi kulináris élmény, a csodálatos török metropoliszban, Isztambulban. Részletes beszámoló hamarosan jön, addig is bemutatom könyvespolcom legújabb büszkeségeit.Filiz Zorlu: Contemporary Turkish CookingTeljesen…

3 komment

Négysajtos, de nem pizza

2008.03.21. 13:43 nosalty

Ez egy egyszerű, könnyen elkészíthető, nagy konyhai jártasságot nem igénylő étel. Elrontani lehetetlen. Egyszóval biztos siker. Tetszés szerint variálhatjuk benne a sajtokat, szándékosan nem is tüntettem fel a hozzávalóknál a sajt fajtákat. Én most edámi, ementáli, maasdam és…

Szólj hozzá!

Címkék: főétel

Tömény mámor (málna nélkül)

2008.03.20. 17:33 nosalty

Nigella Lawson süteményeskönyvéből származik a recept. Remélem N.L. nem veszi rossz néven, de az általa előírt cukormennyiséget kapásból megfeleztem. Működtek az ösztöneim: viszont még így is csöppet édesnek találtam a süteményt. N.L. friss málnát javasol hozzá, mint…

Szólj hozzá!

Címkék: édesség