HTML

no salty

Pillanatok a konyhámból. Ételek, amiket készítek. Borok, amiket kóstolunk. Könyvek, amikből főzök és ötletet merítek. Éttermek, amiket kipróbálunk.

Címkék

Friss topikok

  • szantoter: Szia Petra! A No Salti receptkönyvedből megsütöttem a fordított meggyest. Nagyon örülök,hogy me... (2011.06.20. 13:07) Rotolo, J. O.-módra
  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:54) Krémleves padlizsánból
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:52) VKF! XX: Bő lére eresztve

Utolsó kommentek

  • szantoter: Szia Petra! A No Salti receptkönyvedből megsütöttem a fordított meggyest. Nagyon örülök,hogy me... (2011.06.20. 13:07) Rotolo, J. O.-módra
  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Utolsó 20

Lazac kéksajtos bundában

2008.07.30. 11:44 nosalty

Az enoteca CORSO séfbisztrójában ettünk hasonló halas fogást. Megpróbáltam itthon reprodukálni: majdnem olyan finom lett, mint az éttermben:-).Hozzávalók három fő részére:3 db lazacfilé (egyenként kb. 160 grammos)150 g kéksajt80 g szobahőmérsékletű vaj1 tk finomra vágott…

2 komment

Címkék: főétel

Pécs, Színház tér, enoteca CORSO

2008.07.30. 10:31 nosalty

Eddig is boldogsággal töltött el, hogy Pécsett élünk, közel két hónapja pedig különösen értékelem a mi kis mediterrán városunkat. Ahogy már több helyen olvashattunk róla június elején megnyílt a belvárosban az Enoteca CORSO.Már a Mecsek oldali Susogó étterem is közel állt…

Szólj hozzá!

Bagel

2008.07.23. 08:12 nosalty

Utoljára pont tíz évvel ezelőtt az Egyesült Államokban ettem bagelt. Természetesen reggelire. Hogy krémsajttal és lazaccal-e, arra már nem emlékszem, arra viszont igen, hogy nagyon finom volt. Magam előtt látom a bagel shopot, ahol szépen sorakoztak a különféle ízű, lyukas…

14 komment

Címkék: reggelire

VKF! VII.: Saláta-bár

2008.07.20. 17:11 nosalty

Kedvemre való volt Dolce Vita által meghirdetett VKF!- forduló témája. 35 fokban nekem sincs kedvem a tűzhely körül szaunázni... Nincs is üdítőbb ilyenkor egy jól behűtött, nagy tál salátánál ebédidőben vagy éppen vacsorára. Eredetileg egy pályaművet terveztem, a sors…

1 komment

Címkék: saláta

Tekercselek

2008.07.18. 10:45 nosalty

Az ilyen és ehhez hasonló egyszerű falatokat különösen kedvelem nyáron. Nem csak egészséges, de irtó könnyen elkészíthető, nem utolsó sorban mutatós is. Hálás vendégváró falat vagy light-os vacsora.Egyedüli hátránya, hogy be kell gyújtani hozzá a sütőt... Viszont előre…

Szólj hozzá!

Címkék: hideg előétel

Dinnyefalatkák

2008.07.17. 09:15 nosalty

Az egyik Stahl könyvet lapozgatva keltette fel az érdeklődésem a lédús, piros dinnyehús és a sós sajt találkozásának kimenetele. Izgalmas kombinációnak bizonyult,  amit még tovább lehet fokozni: fekete olajbogyóval, olívaolajjal és szárított chilivel.Tökéletes nyári…

5 komment

Címkék: hideg előétel

Citrom, lemon, citron, limone, limón, Zitrone etc.

2008.07.16. 10:14 nosalty

A citrom mindig is a nagy kevenceim közé tartozott. Az utóbbi egy-két hónapban azonban valami különös, menthetetlennek tűnő citromláz hatalmasodott el felettem: mindenbe kerül  belőle. Egész nap hideg citromos víz oltja szomjamat, ha fagyi, akkor csak citromos jöhet szóba, új…

5 komment

Címkék: édesség