HTML

no salty

Pillanatok a konyhámból. Ételek, amiket készítek. Borok, amiket kóstolunk. Könyvek, amikből főzök és ötletet merítek. Éttermek, amiket kipróbálunk.

Címkék

Friss topikok

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:54) Krémleves padlizsánból
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:52) VKF! XX: Bő lére eresztve

Utolsó kommentek

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • Utolsó 20

Çerkez tavuğu

2008.03.30. 19:35 nosalty

Ezt a klasszikus török előételt választottam ki elsőként a már említett, Filiz Zorlu: Contemporary Turkish Cooking c. könyvéből. Hideg, diómártásos csirkesaláta, mely különleges alkalmakkor készül Törökországban. A cserkesz jelzőt állítólag az Oszmán Birodalom…

Szólj hozzá!

Címkék: hideg előétel

VKF XIV. Babkrémleves sonkachipsszel

2008.03.29. 21:55 nosalty

Magyaros ízvilágú, mégis kicsit más, nem megszokott külsejű bablevest készítettem Maci, a VKF XIV. fordulója háziasszonyának felhívására. A bab és a házi füstölt sonka hamisítatlan magyar ízeket kölcsönöz a levesnek. Az én családomban, mint gondolom sok más…

Szólj hozzá!

Címkék: leves

ÍZtanbul I. rész

2008.03.28. 15:55 nosalty

Nem bíztuk a véletlenre, tudatosan készültünk a ránk váró isztambuli gasztronómiai élményekre. A koncepciónk a következő volt: négy este- négy jó étterem, legyen köztük teljesen hagyományos török konyha, halas étterem, török ételek modern…

Szólj hozzá!

Isztambuli szerzemények

2008.03.27. 15:04 nosalty

Az idei húsvét főtt sonka nélkül múlt el. Volt viszont helyette megannyi kulináris élmény, a csodálatos török metropoliszban, Isztambulban. Részletes beszámoló hamarosan jön, addig is bemutatom könyvespolcom legújabb büszkeségeit.Filiz Zorlu: Contemporary Turkish CookingTeljesen…

3 komment

süti beállítások módosítása