HTML

no salty

Pillanatok a konyhámból. Ételek, amiket készítek. Borok, amiket kóstolunk. Könyvek, amikből főzök és ötletet merítek. Éttermek, amiket kipróbálunk.

Címkék

Friss topikok

  • szantoter: Szia Petra! A No Salti receptkönyvedből megsütöttem a fordított meggyest. Nagyon örülök,hogy me... (2011.06.20. 13:07) Rotolo, J. O.-módra
  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:54) Krémleves padlizsánból
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:52) VKF! XX: Bő lére eresztve

Utolsó kommentek

  • szantoter: Szia Petra! A No Salti receptkönyvedből megsütöttem a fordított meggyest. Nagyon örülök,hogy me... (2011.06.20. 13:07) Rotolo, J. O.-módra
  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Utolsó 20

Pesto, de miből?

2008.03.11. 15:44 nosalty

A klasszikus, genovai recept szerint a pesto bazsalikomból készül. Egyre inkább elterjedni látszanak azonban a különfölé variációk pestora: ma nem lepődünk már meg a petrezselyem pesto, koriander pesto és a rukkola pesto hallatán sem. Bármilyen fűszernövényből vagy alapanyagból készítsük is, egy a lényeg: a sűrű állagú, aromadús végeredmény. Az én pesto variációm bébi spenótból készült és úgy érzem gyakori vendég lesz a tányérunkon.


Hozzávalók négy fő részére:
100 g bébi spenót
25 g fenyőmag
8 ek extra szűz olívaolaj
4 ek reszelt parmezán
1 gerezd fokhagyma
frissen őrölt bors
Elkészítés:

A spenótot megmossuk, szűrőben forró vízzel leforrázzuk és lecsöpögtetjük róla vizet.
 
A fokhagymát megpucoljuk, a fenyőmagot pedig szárazon felhevített serpenyőben illatosra pirítjuk. A spenóthoz hozzáadjuk a fenyőmagot, a fokhagymát és a parmezánt, botmixerrel pépesítjük és összekeverjük. Lassan hozzácsorgatjuk az olívaolajat is. Végül sóval és borssal ízesítjük.




 

1 komment

Címkék: szósz

A bejegyzés trackback címe:

https://nosalty.blog.hu/api/trackback/id/tr23376294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

grenadine · http://grenadinegasztro.blogspot.com/ 2008.03.11. 16:41:46

a halas vkf-re spenótpestot csináltam a lazachoz, de én tettem még bele zöldhagyma-, petrezselyem- és zellerzöldet is