Szeretek kint főzni. Több okból kifolyólag is: egyrészt kint vagyok a friss levegőn (jó, tudom, ez egy kicsit egoista megközelítés, de ez van), másrészt a lakást sem kell szellőztetni főzés után, harmadrészt az ételhez olyan plusz ízt ad, amit semmihez nem lehet hasonlítani. Ma megtörtént az idei év első grillezése. Kiköltöztem a teraszra, készítettem a parazsat, sütkéreztem a napon (már amikor előbújt), egyszóval nagyon kellemesen múlattam az időt. Borjúkarajt készítettem citromos-rozmaringos pácban, mellé pedig radicchiot, ami a levelei közé rejtett pancettától isteni finom lett. A hússzeletekre pedig rányomkodtuk a grillezett citromot. Csodás ebédet költöttünk kint a szabadban. Végre.
Hozzávalók két fő részére:
4 szelet borjúkaraj
1 ek apróra vágott rozmaringlevél
4 ek olívaolaj
½ citrom leve
só, bors
2 egész citrom
Hozzávalók két fő részére:
1 fej radicchio
8 szelet pancetta
Elkészítés:
Az olívaolajat összekeverjük a rozmaringgal és a citromlével. A hússzeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és beleforgatjuk a citromos-rozmaringos páclébe, kis tálba tesszük. A maradék olajat a húsokra öntjük, végül fóliával lefedjük a tálat és a hűtőben állni hagyjuk három-négy órán át.
A pácolási idő vége felé beizzítjuk a grillsütőt, vagyis elkészítjük a parazsat. A raddicchiot pedig negyedekre vágjuk és mindegyik radicchio negyedet három részre bontva, egy-egy pancettát helyezünk a levelek közé, saslikpálcával rögzítjük. A két citromot is felnegyedeljük.
A parázs fölé, a grillrácsra helyezzük a radicchiokat, a hússzeleteket és a citrom negyedeket és pár perc alatt készre sütjük. Azonnal fogyasztjuk.
Utolsó kommentek