HTML

no salty

Pillanatok a konyhámból. Ételek, amiket készítek. Borok, amiket kóstolunk. Könyvek, amikből főzök és ötletet merítek. Éttermek, amiket kipróbálunk.

Címkék

Friss topikok

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:54) Krémleves padlizsánból
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:52) VKF! XX: Bő lére eresztve

Utolsó kommentek

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • Utolsó 20

Végre kint

2008.03.16. 20:25 nosalty

Szeretek kint főzni. Több okból kifolyólag is: egyrészt kint vagyok a friss levegőn (jó, tudom, ez egy kicsit egoista megközelítés, de ez van), másrészt a lakást sem kell szellőztetni főzés után, harmadrészt az ételhez olyan plusz ízt ad, amit semmihez nem lehet hasonlítani. Ma megtörtént az idei év első grillezése. Kiköltöztem a teraszra, készítettem a parazsat, sütkéreztem a napon (már amikor előbújt), egyszóval nagyon kellemesen múlattam az időt. Borjúkarajt készítettem citromos-rozmaringos pácban, mellé pedig radicchiot, ami a levelei közé rejtett pancettától isteni finom lett. A hússzeletekre pedig rányomkodtuk a grillezett citromot. Csodás ebédet költöttünk kint a szabadban. Végre.


Hozzávalók két fő részére:
4 szelet borjúkaraj
1 ek apróra vágott rozmaringlevél
4 ek olívaolaj
½ citrom leve
só, bors
2 egész citrom

 

Hozzávalók két fő részére:
1 fej radicchio
8 szelet pancetta
Elkészítés:
 
Az olívaolajat összekeverjük a rozmaringgal és a citromlével. A hússzeletek mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és beleforgatjuk a citromos-rozmaringos páclébe, kis tálba tesszük. A maradék olajat a húsokra öntjük, végül fóliával lefedjük a tálat és a hűtőben állni hagyjuk három-négy órán át.
 
A pácolási idő vége felé beizzítjuk a grillsütőt, vagyis elkészítjük a parazsat. A raddicchiot pedig negyedekre vágjuk és mindegyik radicchio negyedet három részre bontva, egy-egy pancettát helyezünk a levelek közé, saslikpálcával rögzítjük. A két citromot is felnegyedeljük.
 
A parázs fölé, a grillrácsra helyezzük a radicchiokat, a hússzeleteket és a citrom negyedeket és pár perc alatt készre sütjük. Azonnal fogyasztjuk.






Szólj hozzá!

Címkék: főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://nosalty.blog.hu/api/trackback/id/tr66383650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása