HTML

no salty

Pillanatok a konyhámból. Ételek, amiket készítek. Borok, amiket kóstolunk. Könyvek, amikből főzök és ötletet merítek. Éttermek, amiket kipróbálunk.

Címkék

Friss topikok

  • szantoter: Szia Petra! A No Salti receptkönyvedből megsütöttem a fordított meggyest. Nagyon örülök,hogy me... (2011.06.20. 13:07) Rotolo, J. O.-módra
  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:54) Krémleves padlizsánból
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:52) VKF! XX: Bő lére eresztve

Utolsó kommentek

  • szantoter: Szia Petra! A No Salti receptkönyvedből megsütöttem a fordított meggyest. Nagyon örülök,hogy me... (2011.06.20. 13:07) Rotolo, J. O.-módra
  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Utolsó 20

Junk food vagy mégsem?

2008.03.18. 15:35 nosalty

Attól függ, hol esszük. Ha például Ferran Adriá egyik Fast Good gyorsétkezdéjében, egyértelműen nem junk foodról van szó. Viszont az esetek túlnyomó többségében a hamburger-sült krumpli páros egy mérhetetlenül egészségtelen, kicsit sem finom valami (ételnek sem szívesen nevezném). Nyílván otthoni körülmények között szinte lehetetlen a híres hamburgerek nyomába érni, de ha már hamburgert és a vele együtt járó sült krumplit kívánunk, mindenképpen érdemes magunknak elkészíteni.

Hozzávalók három fő részére:
500 g burgonya
olívaolaj
Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 º-ra, légkeverésen.
 
A burgonyát alaposan megmossuk, szárazra töröljük. Mindegyiket hosszanti irányban négy részre, cikkelyekre vágjuk. Megforgatjuk a burgonyahasábokat olívaolajban és sütőpapírral vagy szilikonlappal bélelt tepsire tesszük.
 
Körülbelül 45 perc alatt aranyszínűre sütjük. Sózzuk és azonnal fogyasztjuk.



Hozzávalók három fő részére:
húspogácsához
500 g darált marhahús
1 közepes fej vöröshagyma
olívaolaj
½ kk őrölt kömény
½ kk őrölt koriandermag
½ kk fűszerpaprika
frissen őrölt fekete bors
1 maréknyi durvára reszelt parmezán
1 tojás, lazán felverve

3 db hamburger zsemle
3 db jégsaláta levél
3 szelet paradicsom
6 szelet savanyú uborka
3 vékony szelet cheddar sajt
Elkészítés:
 
A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olívaolajon serpenyőben megdinszteljük. A hűtőhideg marhahúst tálba tesszük, belekeverjük a hagymát, hozzáadjuk a fűszereket, a sajtot és a tojást. Jól összedolgozzuk, majd három egyenlő részre osztva az ízesített húst, három pogácsát formálunk belőle. (Ha nem azonnal sütjük ki, akkor sütésig tegyük a hűtőbe.)
 
Egy nagyobb serpenyőt felhevítünk egy evőkanálnyi olívaolajjal, beletesszük a húspogácsákat és 10-15 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve öt percig pihentetjük a kész pogácsákat.
 
Közben a hamburger zsemléket kettévágjuk és egy másik, szárazon felhevített serpenyőben belsejüket kissé megpirítjuk. A zsemlére először a jégsaláta levelet tesszük, arra a paradicsomszeletet, rá a húspogácsát, a sajtot, az uborkát, végül a zsemle tetejével lezárjuk a hamburgert. Azonnal kínáljuk.

Szólj hozzá!

Címkék: főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://nosalty.blog.hu/api/trackback/id/tr7386228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.