HTML

no salty

Pillanatok a konyhámból. Ételek, amiket készítek. Borok, amiket kóstolunk. Könyvek, amikből főzök és ötletet merítek. Éttermek, amiket kipróbálunk.

Címkék

Friss topikok

  • szantoter: Szia Petra! A No Salti receptkönyvedből megsütöttem a fordított meggyest. Nagyon örülök,hogy me... (2011.06.20. 13:07) Rotolo, J. O.-módra
  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:54) Krémleves padlizsánból
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:52) VKF! XX: Bő lére eresztve

Utolsó kommentek

  • szantoter: Szia Petra! A No Salti receptkönyvedből megsütöttem a fordított meggyest. Nagyon örülök,hogy me... (2011.06.20. 13:07) Rotolo, J. O.-módra
  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Utolsó 20

Tömény mámor (málna nélkül)

2008.03.20. 17:33 nosalty

Nigella Lawson süteményeskönyvéből származik a recept. Remélem N.L. nem veszi rossz néven, de az általa előírt cukormennyiséget kapásból megfeleztem. Működtek az ösztöneim: viszont még így is csöppet édesnek találtam a süteményt. N.L. friss málnát javasol hozzá, mint utólag kiderült, nem véletlenül. Így március közepén a málnáról még csak áhítozva, kipróbáltuk ezzel-azzal: először házi baracklekvárral (ez egyáltalán nem illett hozzá), aztán fagyival (ez is tévedésnek bizonyult), majd joghurttal (ez már nem volt rossz, de még mindig nem az igazi), végül feladtuk a próbálkozást és megettük magában. Nincs mit tenni: málnáért kiált ez a tömény, N.L. szavait idézve, dús, mandulás, tojásos édesség.

Hozzávalók hat fő részére:

250 g szobahőmérsékletű vaj
250 g marcipán
75 g kristálycukor (eredeti receptben 150 g)
¼ tk mandulaaroma
¼ tk vanília kivonat
6 tojás
150 g liszt
1/3 tk sütőpor
Elkészítés:
 
Kivajazunk és lisztezünk egy 25 cm-es tortagyűrűt. A sütőt előmelegítjük légkeverésen 170 ºC-ra.
 
A vajat és a marcipánt kisebb darabokra vágjuk és ha van dupla késű tartozékkal felszerelt turmixgépünk, akkor abban, ennek hiányában a botmixer aprító tartozékában felaprítjuk a vajat és a marcipánt. Ezután már beletehetjük a cukorral együtt a sima turmixgépbe. Az aromákat is hozzáadva simára dolgozzuk a masszát, majd a turmix tetőnyílásán egyesével beletesszük a tojásokat. Végül a sütőporral elkevert lisztet is a masszához adjuk, több részletben. 
 
A sűrű tésztát az előkészített formába öntjük. Körülbelül 40-45 perc alatt aranyszínűre sütjük. A sütőből kivéve, a formában hagyjuk kihűlni a mandulás koszorút. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Szólj hozzá!

Címkék: édesség

A bejegyzés trackback címe:

https://nosalty.blog.hu/api/trackback/id/tr28389610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.