HTML

no salty

Pillanatok a konyhámból. Ételek, amiket készítek. Borok, amiket kóstolunk. Könyvek, amikből főzök és ötletet merítek. Éttermek, amiket kipróbálunk.

Címkék

Friss topikok

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:54) Krémleves padlizsánból
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:52) VKF! XX: Bő lére eresztve

Utolsó kommentek

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • Utolsó 20

Isztambuli szerzemények

2008.03.27. 15:04 nosalty

Az idei húsvét főtt sonka nélkül múlt el. Volt viszont helyette megannyi kulináris élmény, a csodálatos török metropoliszban, Isztambulban. Részletes beszámoló hamarosan jön, addig is bemutatom könyvespolcom legújabb büszkeségeit.

Filiz Zorlu: Contemporary Turkish Cooking


Teljesen véletlenül bukkantam rá egy könyvesboltban, miután konstatáltam, hogy itt is csak a turistáknak szánt, nem túl szép fotókkal illusztrált Turkish Cuisine c. könyv kapható, végigböngésztem a török nyelvű szakácskönyv szekciót, nem hiába.. Nagyon tetszik, hogy mindegyik recept törökül és angolul szerepel a könyvben, gusztusos fotók kíséretében. Mindenki talál benne kedvére valót, Zorlu asszony tizenegy fejezetre osztotta a kortárs török konyhaművészet receptjeit, a következő témák szerint: levesek, köretek, saláták, olívaolajjal készült ételek, húsok, halak, zöldségek, tészták, rizses fogások, desszertek és tea mellé valók. Már egy csomó mindent bejelöltem, csak elkészítésre várnak.

Peter Gordon: SALADS the new main course

Peter Gordon: Vegetables The new food heroes

Peter Gordon: Cook at home with Peter Gordon

Egyik este a Changa nevű étteremben vacsoráztunk (élménybeszámoló folyamatban!), ahol Peter Gordon, új-zélandi születésű, fúziós ételeiről híres szakács is közreműködik a menü összeállításában. Itt láttuk meg a könyveit, bár közvetlenül nem a török konyhához kapcsolódnak, bezsákmányoltuk, mert nagyon jók. Az egyik telis-tele tartalmas, főfogásként kínálható salátákkal. (Most vettem észre, hogy ez egy dedikált példány!) A másikban a főszerep a zöldségeké, Peter Gordon célja ezzel a szakácskönyvvel, hogy a zöldségek is megkapják a nekik járó megbecsülést és ne csak mellékszereplőként tűnjenek fel a tányérokon. A harmadik könyvében a szerző megosztja kedvenc reggeli, ebéd, piknik, szósz, grill, édesség és vacsora receptjeit, ötleteket ad a megmaradt ételek felhasználására és megmutatja mit rejt a konyhaszekrénye. Mindhárom szakácskönyv gyönyörű fotókkal illusztrált. Azt hiszem az elkövetkező hetekben nem kell sok időt töltenem receptek keresgélésével…

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nosalty.blog.hu/api/trackback/id/tr72399122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsuzsa · http://habolondneszeddle.blogspot.com/ 2008.03.27. 17:44:14

De jó lehetett, irigylem az utat, meg Zorlu asszony könyvét is! Sok receptet belőle! :) Kíváncsian várom a beszámolót!

nosalty 2008.03.27. 20:53:55

lesz sok recept is, igyekszem:-)

starfokker · http://starfokker.blogspot.com 2008.03.28. 10:45:11

várjuk is a recepteket!:D
süti beállítások módosítása