HTML

no salty

Pillanatok a konyhámból. Ételek, amiket készítek. Borok, amiket kóstolunk. Könyvek, amikből főzök és ötletet merítek. Éttermek, amiket kipróbálunk.

Címkék

Friss topikok

  • szantoter: Szia Petra! A No Salti receptkönyvedből megsütöttem a fordított meggyest. Nagyon örülök,hogy me... (2011.06.20. 13:07) Rotolo, J. O.-módra
  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:54) Krémleves padlizsánból
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:52) VKF! XX: Bő lére eresztve

Utolsó kommentek

  • szantoter: Szia Petra! A No Salti receptkönyvedből megsütöttem a fordított meggyest. Nagyon örülök,hogy me... (2011.06.20. 13:07) Rotolo, J. O.-módra
  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Utolsó 20

Sütlaç

2008.04.03. 16:23 nosalty

Régen készült már a konyhámban édesség, csodálkozom is magamon:-) Nem bírok szabadulni a szép emlékektől, ízektől, így Isztambul varázsának jegyében készült a mai finomság, ami nem más, mint a török rizspuding (tejberizs), becsületes nevén sütlaç. A fotón a klasszikus változat látható, a török cukrászdák a sütlaç külsejével variálnak: csíkokban meghintik finomra darált pisztáciával és kókuszreszelékkel vagy pedig megégetik a tetejét (ez a változat nagyon finom, mert egy kis karamelles ízt kap tőle). A hozzávalók arányain némiképp változtatva, Filiz Zorlu receptje alapján készült.



Hozzávalók négy fő részére:
 
750 ml tej
50 g rizs
5 ek kristálycukor
1,5 ek kukoricakeményítő
csipet só
Elkészítés:
 

Fél liter tejet felforralunk, majd beletesszük a rizst és néha megkeverve közepes lángon főzzük.

Amikor a rizs megpuhult, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a maradék tejben elkevert keményítőt is lassan hozzácsorgatjuk. Folyamatosan keverve addig főzzük, míg sűrűbb, pudingszerű állaga lesz.

A rizspudingot négy kis tálkába elosztjuk. Kihűlve kínáljuk.


Végezetül egy fotó a leghíresebb isztambuli cukrászda pultjáról:-)


Szólj hozzá!

Címkék: édesség

A bejegyzés trackback címe:

https://nosalty.blog.hu/api/trackback/id/tr94409838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.