Elkészítés:
A mascarponét a tejjel habosra keverjük és hozzáadjuk a lemon curd-öt.
A cukrot és a vizet egy kis lábasban addig melegítjük, míg a cukor felolvad és szirupot nem kapunk. A tűzről levéve a bogyós gyümölcsöket beleforgatjuk a szirupba, vigyázva, nehogy összetörjenek.
A kosárkákba kanalazzuk a mascarpone krémet és elosztjuk a tetejükre a gyümölcsöt. A lábas aljában maradt gyümölcsös sziruppal meglocsoljuk mindegyiket. Azonnal kínáljuk. (Ha sokáig áll így, akkor a kosarak tésztája meglágyul.)
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 160 ºC-ra, légkeverésen. A vajat és a kristálycukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a finomra darált makadámdiót. Szilikon sütőforma mélyedéseibe egy-egy evőkanálnyi krémet teszünk (ha nem szilikon formát használunk, akkor kicsit vajazzuk ki).
Az előmelegített sütőbe téve körülbelül 20 perc alatt aranyszínűre sütjük (közben néha pislantsunk rá, nehogy elégjen!). A formában hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kiemeljük a kosárkákat.
A citromok héját lereszeljük, a levüket kifacsarjuk. A vajat gőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk fokozatosan a felvert tojásokat, a cukrot, a citromok reszelt héját és levét. Addig főzzük gőz felett, míg be nem sűrűsödik.
Utolsó kommentek