HTML

no salty

Pillanatok a konyhámból. Ételek, amiket készítek. Borok, amiket kóstolunk. Könyvek, amikből főzök és ötletet merítek. Éttermek, amiket kipróbálunk.

Címkék

Friss topikok

  • szantoter: Szia Petra! A No Salti receptkönyvedből megsütöttem a fordított meggyest. Nagyon örülök,hogy me... (2011.06.20. 13:07) Rotolo, J. O.-módra
  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:54) Krémleves padlizsánból
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:52) VKF! XX: Bő lére eresztve

Utolsó kommentek

  • szantoter: Szia Petra! A No Salti receptkönyvedből megsütöttem a fordított meggyest. Nagyon örülök,hogy me... (2011.06.20. 13:07) Rotolo, J. O.-módra
  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Utolsó 20

Tavaszi nagytakarítás

2008.04.12. 20:26 nosalty

Ma már komolyabb dolgok is történtek a konyhámban, ám ezekről egyelőre még nem számolhatok be:-). Helyette jöjjön a kosárkás desszert obszesszióm folytatása, ezúttal csokis kosarakba került a gyümölcsös krém. A hűtőmön könnyítettem egy kicsit: a tészta ott lapult az egyik mélyhűtő fiókban, a fagyasztott gyümölcsöket pedig jó kiebrudalni lassan, kell a hely a friss gyümölcsöknek és a múltkoriban felfedezett és féltve őrzött Mauri mascarpone megmaradt fele is közeledett a lejárathoz.

 

Hozzávalók: 
tésztához
80 g liszt
15 g kakaópor
2 tojássárgája
1,5 ek porcukor
1,5 ek világosbarna cukor
1,5 tk vanília kivonat
30 g vaj 
krémhez
125 g mascarpone
2 marék bogyós gyümölcs
(ribizlit és szedret használtam)
1,5 ek méz
Elkészítés:

A lisztet, a kakaóport és a porcukrot egy tálba szitáljuk és hozzákeverjük a barna cukrot. A közepén mélyedést csinálunk a kezünkkel és beletesszük a tojás sárgákat és a vanília kivonatot. Elkezdjük tésztává gyúrni a hozzávalókat, mikor nagyjából összeáll a tészta, hozzáadjuk a kis kockákra vágott szobahőmérsékletű vajat is. Addig gyúrjuk, míg egy homogén, sima tésztát nem kapunk. Fóliába csomagoljuk és 20 percre a hűtőbe tesszük.

A tésztát két sütőpapír között kinyújtjuk és akkor köröket vágunk belőle, amivel a választott méretű sütőformákat ki tudjuk bélelni. 180 ºC-ra előmelegített sütőben (légkeverésen) 20 percig sütjük a tésztát.

Közben elkészítjük a krémet: a szobahőmérsékletű mascarponét habosra keverjük a gyümölccsel és a mézzel.

Akkor töltjük meg krémmel a tésztakosárkákat, mikor már teljesen kihűltek.

Szólj hozzá! · 2 trackback

Címkék: édesség

A bejegyzés trackback címe:

https://nosalty.blog.hu/api/trackback/id/tr100422942

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Página web relevante 2018.03.10. 14:40:28

Il Basilico - első benyomás #2 - KARDAMOM

Trackback: biological-medical.kz 2018.03.09. 23:45:20

Nők, az egyéjszakás kalandokról - Online Szexshop

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.