HTML

no salty

Pillanatok a konyhámból. Ételek, amiket készítek. Borok, amiket kóstolunk. Könyvek, amikből főzök és ötletet merítek. Éttermek, amiket kipróbálunk.

Címkék

Friss topikok

  • szantoter: Szia Petra! A No Salti receptkönyvedből megsütöttem a fordított meggyest. Nagyon örülök,hogy me... (2011.06.20. 13:07) Rotolo, J. O.-módra
  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:54) Krémleves padlizsánból
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:52) VKF! XX: Bő lére eresztve

Utolsó kommentek

  • szantoter: Szia Petra! A No Salti receptkönyvedből megsütöttem a fordított meggyest. Nagyon örülök,hogy me... (2011.06.20. 13:07) Rotolo, J. O.-módra
  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Utolsó 20

Shiitake gomba, II. rész

2008.04.24. 14:10 nosalty

A maradék shiitake gomba fritterként került a tányérra. A recept szintén Peter Gordon: Vegetables, The new food heroes c. könyvében található. Bármilyen zöldsaláta illő kísérője. PG öteltével, kis pestot téve a fritterek tetejére, remek kanapékat varázsolhatunk belőlük.

Hozzávalók hat fő részére: 
100 g shiitake gomba
350 g joghurt
100 g polenta
70 g liszt
½ tk sütőpor
350 g natúr joghurt
2 ek extra szűz olívaolaj
1 tojás
3 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
maréknyi bazsalikom levél
200 g félkemény sajt
½ tk őrölt koriander mag
1 tk cukor
1 tk só
növényi olaj a sütéshez
Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a polentát, a sütőport, az őrölt koriander magot, a sót és a cukrot.

Egy másik tálban a joghurtot négy evőkanál hideg vízzel elkeverjük, hozzáadjuk az olívaolajat, a tojást és a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Belekeverjük a megtisztított és felszeletelt kalapú gombákat, az apróra vágott bazsalikomot, a vékonyra karikázott újhagymát és az apróra kockázott sajtot. Végül több részletben hozzákeverjük a polentás-lisztes egyveleget. Lefedjük és 20 percre félretesszük.

180 ºC-ra hevített olajban sütjük ki a masszát: teáskanálnyi adagokat pottyantunk az olajba, egyszerre annyit, amennyi kényelmesen elfér a serpenyőben, figyelembe véve, hogy a sütés alatt megnő a fritterek térfogata. Körülbelül 4-5 perc alatt aranyszínűre sülnek, közben néhányszor megforgatjuk, hogy egyenletes színt kapjanak mindenhol. A kész frittereket konyhai papírtörlőre szedjük, és meleg helyre tesszük, amíg a többit is kisütjük.


 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://nosalty.blog.hu/api/trackback/id/tr82440248

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Sban.Evoplain.De 2018.05.26. 15:51:43

Frissítés figyelő (11.30) - [Telepítő]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.