HTML

no salty

Pillanatok a konyhámból. Ételek, amiket készítek. Borok, amiket kóstolunk. Könyvek, amikből főzök és ötletet merítek. Éttermek, amiket kipróbálunk.

Címkék

Friss topikok

  • szantoter: Szia Petra! A No Salti receptkönyvedből megsütöttem a fordított meggyest. Nagyon örülök,hogy me... (2011.06.20. 13:07) Rotolo, J. O.-módra
  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:54) Krémleves padlizsánból
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:52) VKF! XX: Bő lére eresztve

Utolsó kommentek

  • szantoter: Szia Petra! A No Salti receptkönyvedből megsütöttem a fordított meggyest. Nagyon örülök,hogy me... (2011.06.20. 13:07) Rotolo, J. O.-módra
  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Utolsó 20

Pesto, de miből? II. rész

2008.04.29. 19:45 nosalty

A spenót pesto után következik egy másik, kevésbé megszokott ízű pesto szósz. Kihasználva a természet kínálta lehetőségeket: pitypang levelekből készítettem ma pestot. Nem utoljára. Nagyon bejött. Egyik fele pestos nyúl formájában került a tányérra, és a maradék felhasználására is van már ötletem.

Hozzávalók négy fő részére:
 
100 g pitypang levél
1 maréknyi dióbél
1 duci gerezd fokhagyma
100 ml extra szűz olívaolaj
só, bors
Elkészítés:

A pitypangleveleket megmossuk, szűrőben forró vízzel leforrázzuk, és miután kihűlt, kézzel kinyomkodjuk belőle a vizet.

A fokhagymát megpucoljuk, a diót pedig szárazon felhevített serpenyőben illatosra pirítjuk. A pitypanghoz hozzáadjuk a diót, a fokhagymát és botmixerrel vagy turmixban pépesítjük. Lassan hozzácsorgatjuk az olívaolajat. Végül sóval és borssal ízesítjük.

 

4 komment

Címkék: szósz

A bejegyzés trackback címe:

https://nosalty.blog.hu/api/trackback/id/tr14447674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Beatbull · http://kiserletikonyha.blogspot.com 2008.04.29. 22:16:49

Nagyon jó ötlet! Utóbbi időben kezdett divatba jönni a pitypang - földön szeded a pitypangot, vagy veszed valamerre / zöldségesnél?

nosalty 2008.04.30. 08:57:29

nem csak a pitypang lett "felkapott", hanem úgy általában sokféle növény, ami vadon terem:-) szigorúan kertben gyűjtöttem a pitypangleveleket!

Beatbull · http://kiserletikonyha.blogspot.com 2008.04.30. 15:57:32

igaz, tavaly volt itt egy kurzus, amin délelőtt vadon termő zöldeket szednek össze és délután megfőzik - sajnos tavaly lemaradtam róla, s lehet idén már megint ...

nosalty · http://www.nosalty.hu 2008.05.01. 10:41:30

bárcsak itthon is lenne ilyen! olyan jó lenne megismerni ezeket a növényeket! Majd felhajtok valami könyvet, amiből egy kis szorgalommal tanulhatok ezt-azt