HTML

no salty

Pillanatok a konyhámból. Ételek, amiket készítek. Borok, amiket kóstolunk. Könyvek, amikből főzök és ötletet merítek. Éttermek, amiket kipróbálunk.

Címkék

Friss topikok

  • szantoter: Szia Petra! A No Salti receptkönyvedből megsütöttem a fordított meggyest. Nagyon örülök,hogy me... (2011.06.20. 13:07) Rotolo, J. O.-módra
  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:54) Krémleves padlizsánból
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:52) VKF! XX: Bő lére eresztve

Utolsó kommentek

  • szantoter: Szia Petra! A No Salti receptkönyvedből megsütöttem a fordított meggyest. Nagyon örülök,hogy me... (2011.06.20. 13:07) Rotolo, J. O.-módra
  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Utolsó 20

Eper és a balzsamecet

2008.05.10. 19:51 nosalty

Már pár hete vártam erre a pillanatra: tegnap végre sikerült idén először igazán zamatos, napízű epret vennem. Így most szerencséjükre nem kellett túróhabba toloncolnom őket. Annál inkább előkerült a sűrű, mézédes balzsamecet és kis tálkába öntve, belemártogattuk az eperszemeket, mielőtt ízlelőbimbóinkat kényeztettük volna. Beteljesülés a köbön, ennél finomabb desszertet elképzelni sem tudok az évnek ezen szakaszában.
Megjegyzem, jó pár évvel ezelőtt próbáltam ugyanezt iparilag előállított balzsamecettel, és akkor nem értettem, miért lenne ez finom… Ha tehetjük, inkább kézműves, hagyományos eljárással készített balzsamecetbe mártogassuk a gyümölcsöt. A Bortársaság kínálatában pl. van egy egész minőséginek tűnő, bár még nem kóstoltam.

Hozzávalók:
eper
balzsamecet

"Elkészítés:"

Az epret megmossuk, megszárítjuk és a balzsamecetbe mártogatjuk, mielőtt bekapjuk.



 

Szólj hozzá!

Címkék: édesség

A bejegyzés trackback címe:

https://nosalty.blog.hu/api/trackback/id/tr12462911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.