HTML

no salty

Pillanatok a konyhámból. Ételek, amiket készítek. Borok, amiket kóstolunk. Könyvek, amikből főzök és ötletet merítek. Éttermek, amiket kipróbálunk.

Címkék

Friss topikok

  • szantoter: Szia Petra! A No Salti receptkönyvedből megsütöttem a fordított meggyest. Nagyon örülök,hogy me... (2011.06.20. 13:07) Rotolo, J. O.-módra
  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:54) Krémleves padlizsánból
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:52) VKF! XX: Bő lére eresztve

Utolsó kommentek

  • szantoter: Szia Petra! A No Salti receptkönyvedből megsütöttem a fordított meggyest. Nagyon örülök,hogy me... (2011.06.20. 13:07) Rotolo, J. O.-módra
  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Utolsó 20

Zöldborsófőzelék "pirosan"

2008.05.21. 13:57 nosalty

Az egyik gyengém a zsenge, tavaszi zöldborsó. Imádom. Egyetlen bajom van a pucolásával: félő, hogy a tervezett ételbe már alig marad, ugyanis képes vagyok a kifejtés közben nagyobb mennyiséget bekebelezni (kecskére a káposztát...).
Leves múlt héten már készült belőle, most a főzelék a soros. A hagyományos verzió. Legalább is számomra, mert többek, többször megnyúlt ábrázattal nézték a színét: igen, én pirospaprikát is teszek bele, „fehéren” még sosem készítettem.


Hozzávalók két fő részére:

500 g kifejtett zsenge zöldborsó (kb. 1 kg héjas)
3 ek olívaolaj
3 ek liszt
2 kk pirospaprika
100-150 ml tej
½ csokor petrezselyem
3 csipet só
Elkészítés:
 
A borsót az olajon megpároljuk, rászórjuk a finomra vágott petrezselymet és sóval ízesítjük.
 
Lehintjük liszttel és pirospaprikával, összeforgatjuk, majd felöntjük tejjel. Néha megkeverve, pár perc alatt összemelegítjük.

5 komment

Címkék: főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://nosalty.blog.hu/api/trackback/id/tr80480469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horasz · http://horasz.blog.hu 2008.05.21. 14:26:06

Edesanyam mindeg azt mondja, hogy a feher szinu etelnek "halott ember" szine van. O kvazi minden ilyesmibe rak paprikat..:)

nosalty 2008.05.21. 14:28:26

akkor most megnyugodtam:-)

mithrile · http://mithrile.blogspot.com/ 2008.05.21. 15:12:42

Amikor először főztem a páromnak borsófőzeléket mindketten meglepődtünk.
Ő azon, hogy paprikával és kevés fokhagymával csinálom. Én azon, hogy ők meg fehéren és cukorral.
Hát ez két különböző étel:))

nana · http://www.vegasztromania.blogspot.com 2008.05.21. 15:19:33

én is pirospaprikával csinálom, cukor nélkül! így tanultam :)

nosalty 2008.05.21. 15:46:01

Mithrile, én is ugyanígy jártam W.-vel anno...
nana, hogy cukor nélkül, az alap:-)