„Dos minutos, dos minutos” - így hangzott a barcelonai Boqueria piacon a halárus hölgy garnélák elkészítésére vonatkozó jó tanácsa. Vagyis két-két percet süssük a rákok mindkét oldalát, s már kész is van. A két évvel ezelőtti utazás alkalmával, miután már az összes környező tapas bart leteszteltük, egyik nap úgy döntöttünk, hogy délután piacolunk és este főzőcskézünk. Akkor készítettünk fokhagymával és petrezselyemmel fűszerezett garnélát. Azóta is gyakran előfordul nálunk, hol előételként, hol gyors ebédként, vagy vacsoraként.
Dos minutos, dos minutos
2008.03.13. 16:06 nosalty
Hozzávalók két fő részére:
10 db előfőzött garnéla
3 duci gerezd fokhagyma
fél csokor petrezselyem
30 g vaj
Elkészítés:
A rákokat alaposan megmossuk, szárazra töröljük és a fejüktől megszabadítjuk.
A fokhagymát megpucoljuk és összezúzzuk. Egy serpenyőben a vajat felolvasztjuk, a fokhagymát néhány perc alatt dinszteltjük a vajban, hozzáadjuk a garnélákat és erősebb lángon a rákok mindkét oldalát pontosan két-két percig sütjük. Végül megszórjuk a garnélákat az apróra vágott petrezselyemmel, jól átforgatjuk és azonnal tálaljuk.
11 komment
Címkék: főétel
A bejegyzés trackback címe:
https://nosalty.blog.hu/api/trackback/id/tr66379503
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
t3v · http://okostojas.blog.hu/ 2008.03.13. 21:28:04
honnan szerzed az állatot? pontos leírást kérek a zacskóról/dobozról :)
nosalty 2008.03.14. 07:09:28
nem mélyhűtött; a Metro halaspultjából, jégről vettem :-); kifogásalan minőségű; kedd, csütrötök és szombat, amikor friss árut kapnak, ilyenkor érdemes vásárolni; részemről mindig csütörtökön veszek halat és eddig még nem csalódtam
cookingstar · http://www.cookingstar.blogspot.com 2008.03.14. 12:51:58
Szió, szoktad csinálni nyers garnélával is..? A főzöttnél tulajdonképpen nem hiszem, hogy számít, hogy mennyi ideig sütöd, ha már eleve nem nyers:) Mert a nyerset sem szabad sokáig, mert kiszárad és akkor nem az igazi... A csarnokban a halasnál mindig van nyers fej nélküli garnéla, szép nagyok 2800-3200/kg körüli áron, ami szerintem elég baráti hiszen a főzött mirelitt sem sokkal kevesebb és a különbség hááááát bazinagy:D
Nézd meg DV hogy csinálja:
fozzunkolaszul.blogspot.com/2007/08/grillezett-friss-rk.html
Zozó
Nézd meg DV hogy csinálja:
fozzunkolaszul.blogspot.com/2007/08/grillezett-friss-rk.html
Zozó
nosalty 2008.03.14. 13:00:20
legszívesebben persze, hogy nyers garnélával készíteném:-) nem bp-i lakos lévén sajnos kénytelen vagyok beérni az itteni előfőzött, de legalább nem fagyasztott példányokkal.. azért köszönöm az infot!
"saját levében" · http://sajatleveben.blogspot.com 2008.03.14. 13:07:01
Én abban a bizonyos skandináv bútorboltban szoktam fagyasztott garnélát venni. Kicsit talán jobb mint az átlagmagyar. És ez a termékük nem made in China!
t3v · http://okostojas.blog.hu/ 2008.03.16. 09:46:29
Ezek szerint azonos a beszerzőhelyünk az afrikai harcsa filéével :)
Ha jól sejtem, nosaltynak is pár száz kilométer messze van a Nagycsarnok vagy az a fagyasztott garnéla.
Ha jól sejtem, nosaltynak is pár száz kilométer messze van a Nagycsarnok vagy az a fagyasztott garnéla.
nosalty 2008.03.16. 10:20:20
igen, t3V, úgy tűnik, hogy egyazon városban küszködünk az alapanyagbeszerzés okozta nehézségekkel:-)
starfokker · http://starfokker.blogspot.com 2008.03.17. 14:05:34
hát igen, csatlakoznék az előttem szólókhoz:)
nosalty 2008.03.17. 14:11:23
starfokker, szóval Te is a "déliek" csapatát erősíted :-)
t3v · http://okostojas.blog.hu/ 2008.03.17. 22:21:03
majd egyszer röffenjünk össze egy kis helyi érdekű eszemiszomra vagy vmi hasonló. Esetleg találkozó a sajtboltnál? :) Beszervezzük Tomát és Ildinkót is :)
nosalty 2008.03.18. 06:45:33
benne vagyok :-)
Utolsó kommentek