Pár napig a saját konyhámtól távol, más konyhájában garázdálkodom. Jó néha kiszabadulni a megszokott terepről, izgalmas nyitogatni a fiókokat, keresgélni, mit, hol találok. Persze ez kissé lelassítja az elkészítést, de egyáltalán nem bánom. Ezúton köszönöm Z., hogy átengedted a birodalmad és készleteid. Egyértelmű volt, hogy a mai napon Z. konyhájához hűen valami mákos készül, ugyanis ő nagy mákrajongó. Alapanyag is akad bőven. A mákos tészta túl snassz lett volna, egy kicsit felturbóztam, mákos-tojásos krémmel kevertem össze a kifőzött metéltet és formabontóan a muffintepsi mélyedéseiben dugtam a sütőbe. Isteni házi szilvalekvárra bukkantam az egyik szekrényben, finomabbat keresve sem találtam volna mellé.
A tésztát kifőzzük, lecsöpögtetjük. A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra, légkeverésen.
Közben a tojás sárgákat a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, a porcukor kétharmadát, a vaníliás cukrot, a mákot és a citromhéjat. A végén beleforgatjuk a tésztát.
A tojásfehérjéket a maradék porcukorral kemény habbá verjük. A habot óvatosan a tésztás masszára öntjük és laza mozdulatokkal összekeverjük.
Egy tizenkettes muffintepsi mélyedéseit alaposan kivajazzuk és megtöltjük mindegyiket tésztával.
Előmelegített sütőbe dugva körülbelül 20-25 perc alatt elkészül.
Utolsó kommentek