Az egyik gyengém a zsenge, tavaszi zöldborsó. Imádom. Egyetlen bajom van a pucolásával: félő, hogy a tervezett ételbe már alig marad, ugyanis képes vagyok a kifejtés közben nagyobb mennyiséget bekebelezni (kecskére a káposztát...).
Leves múlt héten már készült belőle, most a főzelék a soros. A hagyományos verzió. Legalább is számomra, mert többek, többször megnyúlt ábrázattal nézték a színét: igen, én pirospaprikát is teszek bele, „fehéren” még sosem készítettem.
Hozzávalók két fő részére:
500 g kifejtett zsenge zöldborsó (kb. 1 kg héjas)
3 ek olívaolaj
3 ek liszt
2 kk pirospaprika
100-150 ml tej
½ csokor petrezselyem
3 csipet só
Elkészítés:
A borsót az olajon megpároljuk, rászórjuk a finomra vágott petrezselymet és sóval ízesítjük.
Lehintjük liszttel és pirospaprikával, összeforgatjuk, majd felöntjük tejjel. Néha megkeverve, pár perc alatt összemelegítjük.
Utolsó kommentek