Magamhoz képest szokatlan gyakoriságban készülnek a levesek a konyhámban. Most következzen a már említett, Ráspi étteremben kóstolt hideg uborkaleves pécsi verziója.
Hozzávalók három fő részére:
2 db kígyóuborka (összesen kb. 600 g)
200 g créme fraîche
150 ml ásványvíz
1 duci gerezd fokhagyma
2 ek finomra vágott kapor
só
2 csipet frissen őrölt fehér bors
1/2 tk Xantana
tetejére
fél maréknyi tökmag
Elkészítés:
Az alaposan megtisztított uborkát nagyobb darabokra vágjuk, turmixgépbe dobjuk, pürésítjük.
Hozzáadjuk a créme fraîche-t, a vizet, a kaprot, a fokhagymát, a Xantana port és sóval, borssal ízesítjük. Még egyszer bekapcsoljuk a turmixot.
Légmentesen lezárva hűtőbe tesszük pár órára.
Tálalás előtt, felhevített, száraz serpenyőben illatosra pirítjuk a tökmagot és ezt szórjuk a leves tetejére.
Utolsó kommentek