Néha csak úgy veszek valamit, anélkül, hogy konkrét elképzelésem lenne vele. Így került a kosaramba a legutóbbi bevásárló utamon a fürjtojás. Már jó pár napja vesztegelt a hűtőben, szinte meg is feledkeztem róla. Ma hirtelen bevillant egy kép: milyen jópofa lenne, ha a hűtőben szintén várakozó soron lévő portobello gomba ölében sütnék meg párat. Vékony rozskenyér szeletre ültetve ettük ebédre, de simán el tudom képzelni egy baráti vacsora meleg előételeként is.
Hozzávalók négy fő részére:
4 portobello gomba
4 fürjtojás
olívaolaj
só
Elkészítés:
A gombák szárát eltávolítjuk, kalapjukat megmossuk és konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. Kis tálkába két evőkanálnyi olívaolajat öntünk, ebbe beleforgatjuk a gombákat.
A grillserpenyőt felhevítjük és a gombafejeket beletesszük, kalapjukkal felfelé. Amikor ez a felük jól átsült és felforrósodott, megfordítjuk őket és mindegyikbe beleütünk egy fürjtojást. Sóval ízesítjük. Amikor a tojás megsül a gomba kalapjában, kivesszük a serpenyőből és azonnal tálaljuk.
Utolsó kommentek