Eddig is boldogsággal töltött el, hogy Pécsett élünk, közel két hónapja pedig különösen értékelem a mi kis mediterrán városunkat. Ahogy már több helyen olvashattunk róla június elején megnyílt a belvárosban az Enoteca CORSO.
Már a Mecsek oldali Susogó étterem is közel állt szívünkhöz, a 2.0 verziója, a Színház tér sarkában pedig minden képzeletet felülmúl. Volt szerencsénk az elmúlt hétvégén két estét is itt tölteni (vendégeink és saját magunk nagy örömére). Első este a földszinti, bisztró rész dizájnos környezetében élveztük a gyönyörűen tálalt, letisztult, egyszerűségre törekvő ételeket. Amit egy bisztrónak nyújtania kell, mindent meg is kaptunk: tökéletes színvonal az összes fogás során.
Másnap este egy szinttel feljebb merészkedtünk, míg a Bistro Zona-ban már többször jártunk, a fenti étteremben számunkra is minden az újdonság erejével hatott. Ami itt fogadja a kedves betérőt: a legapróbb részletig elegáns, még dizájnosabb környezetben elfogyasztható csúcsminőségű fogások. Ízelítőül az élményből:
Kacsaszív pörkölt stilizált burgonyafőzelékkel ("sajnos" csak amuse-bouche-ként kaptuk, részemről főfogásként is szívesen választottam volna, annyira finom volt..)
Marha carpaccio marinált gyömbérrel
Angus hátszín karamellizált céklával
Már-már szemtelenül finom (természetesen helyben készült) sorbet-kal hűsítettük gyomrunkat egy-egy fogás között.
[A röpke beszámoló ad hoc jelleggel született, a képes illusztráció is elmaradt, mivel fotókat szánt szándékkal nem készítettem az étteremben (egyszer végre melegen szerettem volna elfogyasztani az ételeket..).]
Ezúton szeretnénk gratulálni a Tulajdonosoknak nagyszerű éttermükhöz, minden kedves Pécsre betérőt pedig csak buzdítani tudok, hogy látogasson el ide, ha erre jár. Meglátjátok, megéri!
Utolsó kommentek