HTML

no salty

Pillanatok a konyhámból. Ételek, amiket készítek. Borok, amiket kóstolunk. Könyvek, amikből főzök és ötletet merítek. Éttermek, amiket kipróbálunk.

Címkék

Friss topikok

  • szantoter: Szia Petra! A No Salti receptkönyvedből megsütöttem a fordított meggyest. Nagyon örülök,hogy me... (2011.06.20. 13:07) Rotolo, J. O.-módra
  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:54) Krémleves padlizsánból
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:52) VKF! XX: Bő lére eresztve

Utolsó kommentek

  • szantoter: Szia Petra! A No Salti receptkönyvedből megsütöttem a fordított meggyest. Nagyon örülök,hogy me... (2011.06.20. 13:07) Rotolo, J. O.-módra
  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Utolsó 20

Tavaszcsalogatás

2008.03.08. 09:44 nosalty

Merre jársz, drága Tavasz? Hol késlekedsz már? Várunk rád nagyon. Nem szép dolog elhúzni a mézes madzagot, aztán tovaszökkenni. Velem együtt a rügybe borult fák is csalódottak ám. Jöjj el hát, jöjj el!
Addig is ezekkel a színes zöldséges tüskékkel vigasztalódunk. Megjegyzem, hogy nyáron, amikor a kert illatozik a fűszernövényektől, egyértelműen házilag fogom ízesíteni a mártogatóhoz a natúr krémsajtot. Jelenleg csak rozmaring és némi metélőhagyma árválkodik kint, így sok választásom nem akadt…

Hozzávalók négy fő részére:
2 sárgarépa
1 közepes méretű cukkíni
1 szál halványító zeller
½ kígyóuborka
mártogatóhoz
125 g natúr joghurt
125 g zöldfűszeres Philadelphia krémsajt
3 ek extra szűz olívaolaj
metélőhagyma
Elkészítés:
 
A zöldségeket meghámozzuk és egyenlően vékony karikákra vágjuk vagy gyaluljuk. Fémtüskékre (vagy ennek hiányában fogpiszkálókra) tűzdeljük: egy sárgarépa, egy zeller, egy cukkíni, egy sárgarépa, egy uborka és így tovább.
 
A mártogatóhoz a zöldfűszeres krémsajtot csomómentesen elkeverjük a natúr joghurttal és az olívaolajjal. Metélőhagymával díszítve tálaljuk.

Szólj hozzá!

Címkék: tapas

A bejegyzés trackback címe:

https://nosalty.blog.hu/api/trackback/id/tr49370975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.