HTML

no salty

Pillanatok a konyhámból. Ételek, amiket készítek. Borok, amiket kóstolunk. Könyvek, amikből főzök és ötletet merítek. Éttermek, amiket kipróbálunk.

Címkék

Friss topikok

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:54) Krémleves padlizsánból
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:52) VKF! XX: Bő lére eresztve

Utolsó kommentek

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • Utolsó 20

Gombócok

2008.07.04. 15:58 nosalty

Oda vagyok a gombócokért: legyen szó kis fasírtgolyókról, olasz húsgombócokról, szilvás gombócról vagy sok gombóc fagyiról. A gombóc rajongás jegyében készült a mai ebéd is: gyorsan kellett összeütni valamit, az itthon lévő alapanyagokból, ez gombolyodott ki belőle:

Hozzávalók három fő részére:
 
180 g rizottó rizs (pl. arborio)
1 db tonhal konzerv (Rio Mare/ 160 g)
10 szem zöld olajbogyó
mártáshoz
1 doboz (400 g-os) hámozott paradicsom konzerv
néhány friss oregánó levél
1/4 tk só
1/4 tk frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:

A rizst megfőzzük: felforrósított, evőkanálnyi olajon addig pirítjuk a mosatlan rizsszemeket, míg üvegesek lesznek, ekkor felöntjük vízzel (ha bögréből mérjük ki a rizst, könnyedén a bögrével adagolhatjuk a vizet is, mégpedig másfélszeres mennyiséget). Lefedve, puhára pároljuk (kb. 20 perc alatt).

Közben elkészítjük a paradicsommártás: a hámozott paradicsomot lábasba öntjük, sóval, borssal és finomra vágott oregánó levéllel ízesítjük. Összeforraljuk és villával kissé szétnyomkodjuk a nagyobb paradicsomdarabokat (aki homogénebb állagú mártást szeretne, botmixerrel pépesítse az egészet). Tálalásig melegen tartjuk.

A megfőtt rizst tálba tesszük, hozzáadjuk a lecsöpögtetett tonhalkonzervet és az apróra vágott olajbogyókat. Az egészet alaposan összekeverjük, majd kis gombócokat formálunk a rizsből.

Sütőpapírral vagy szilikonlappal bélelt tepsire helyezve, 200 fokra előmelegített sütőbe dugjuk a rizsgombócokat és (alul-felül álláson) 10 perc alatt átforrósítjuk.

Azonnal szervírozzuk: a gombócokat tányérra szedjük, meglocsoljuk a forró paradicsommártással és meghintjük apróra vágott oregánóval.

Szólj hozzá!

Címkék: főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://nosalty.blog.hu/api/trackback/id/tr35553412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása