Tegnap jelent meg a Pécsi BOROZÓ címet viselő, Pécs-Szekszárd-Villány régió gasztronómiai és bormagazinjának első száma.
Rögtön megcáfolnám Győrffy Zoltán főszerkesztő úr beköszöntőjének első sorait, ezt írta: „Már megint egy boros újság, mondhatják sokan, amikor rápillantanak a Pécsi Borozó első számára kedvenc vinotékájukban, éttermükben vagy ahol éppen először találkoznak lapunkkal. És igazuk van: már megint egy boros újság, csakhogy nem ugyanolyan.”. Engem ugyanis mérhetetlen örömmel töltött el, amikor tegnap a kedvenc vinotékámba betérve a kezembe nyomta az eladó a Pécsi Borozó első számát. Szekszárdi születésű, pécsi lakosú étel-és borrajongóként, ez közel sem csak egy újabb boros újságot jelent számomra, és remélem sokan vagyunk még így ezzel, inkább úgy érzem, ez a MI boros újságunk és büszkék lehetünk rá, hogy a MI régiónkban útjára indul egy ilyen magazin. Dicséretes kezdeményezés, ezúton gratulálok a Pécsi Borozót megálmodó és megvalósító Csapatnak!
Ráadásul a negyedévente megjelenő újság mindenki számára ingyenesen elérhető: a vinotékákban, éttermekben, kulturális csomópontokon juthatunk hozzá. Azok se aggódjanak, akik az ország más részein élnek, de kíváncsiak régiónk boraira, borászaira, gasztronómiájára, ugyanis a www.pecsiborozo.hu címen olvasható a lap online kiadása, leküzdve ezáltal a regionalitás határait.
Végül egy kis ízelítő az első szám tartalmából: frissen piacra kerülő borok bemutatása; fiatal, villányi borászok; szekszárdi Bodri-borok; interjú Várvizi Péterrel, a pécsi Susogó étterem tanácsadó-séfjével; 2006-os fehérbor- és kadarkateszt; a lap végén pedig könyv-és programajánló.
Keressük és olvassuk, ha már van nekünk a Pécsi BOROZÓ!
Utolsó kommentek