HTML

no salty

Pillanatok a konyhámból. Ételek, amiket készítek. Borok, amiket kóstolunk. Könyvek, amikből főzök és ötletet merítek. Éttermek, amiket kipróbálunk.

Címkék

Friss topikok

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:54) Krémleves padlizsánból
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:52) VKF! XX: Bő lére eresztve

Utolsó kommentek

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • Utolsó 20

Közhírré tétetik

2008.04.02. 12:36 nosalty

Tegnap jelent meg a Pécsi BOROZÓ címet viselő, Pécs-Szekszárd-Villány régió gasztronómiai és bormagazinjának első száma.

Rögtön megcáfolnám Győrffy Zoltán főszerkesztő úr beköszöntőjének első sorait, ezt írta: „Már megint egy boros újság, mondhatják sokan, amikor rápillantanak a Pécsi Borozó első számára kedvenc vinotékájukban, éttermükben vagy ahol éppen először találkoznak lapunkkal. És igazuk van: már megint egy boros újság, csakhogy nem ugyanolyan.”. Engem ugyanis mérhetetlen örömmel töltött el, amikor tegnap a kedvenc vinotékámba betérve a kezembe nyomta az eladó a Pécsi Borozó első számát. Szekszárdi születésű, pécsi lakosú étel-és borrajongóként, ez közel sem csak egy újabb boros újságot jelent számomra, és remélem sokan vagyunk még így ezzel, inkább úgy érzem, ez a MI boros újságunk és büszkék lehetünk rá, hogy a MI régiónkban útjára indul egy ilyen magazin. Dicséretes kezdeményezés, ezúton gratulálok a Pécsi Borozót megálmodó és megvalósító Csapatnak!

Ráadásul a negyedévente megjelenő újság mindenki számára ingyenesen elérhető: a vinotékákban, éttermekben, kulturális csomópontokon juthatunk hozzá. Azok se aggódjanak, akik az ország más részein élnek, de kíváncsiak régiónk boraira, borászaira, gasztronómiájára, ugyanis a www.pecsiborozo.hu címen olvasható a lap online kiadása, leküzdve ezáltal a regionalitás határait.

Végül egy kis ízelítő az első szám tartalmából: frissen piacra kerülő borok bemutatása; fiatal, villányi borászok; szekszárdi Bodri-borok; interjú Várvizi Péterrel, a pécsi Susogó étterem tanácsadó-séfjével; 2006-os fehérbor- és kadarkateszt; a lap végén pedig könyv-és programajánló.

Keressük és olvassuk, ha már van nekünk a Pécsi BOROZÓ!


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nosalty.blog.hu/api/trackback/id/tr88407854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása