És természetesen bonyolultnak sem mondható, ahogy ez a héten megszokott. Kapóra jött ma a régen elfeledett morzsás sárgarépa, amit gyerekkoromban Apukám készített sokszor vacsorára. Volt itthon pár szál újhagyma, azt is hozzátettem.
Jó hír: ma voltam bevásárolni, klassz kis alapanyagokkal megrakodva tértem haza, dereng a fény az alagút végén, lassan kitörök az egyszerűségből (már kezd engem is zavarni..).
Elkészítés:
A megtisztított-megmosott sárgarépát forró vízbe téve néhány perc alatt blansírozzuk. Az utolsó egy percben tesszük csak hozzá az újhagymát. Hideg vízbe mártjuk a zöldségeket, leszűrjük.
A zsemlemorzsát egy evőkanálnyi olvasztott vajon megpirítjuk.
Serpenyőben a maradék vajat megolvasztjuk és beleforgatjuk a zöldségeket.
A zsemlemorzsát tányérra szedjük, rátesszük a sárgarépát, újhagymát és tejfölt kínálunk hozzá.
Utolsó kommentek