Egyszerűen nem győzök betelni az új Gordon Ramsay könyveimmel (ezzel és ezzel). Előbbiből már jó néhány recept kipróbálásra került, elsőként pár hete ezeket a pármai sonkás parmezán puffancsokat készítettem el. Elsöprő sikert arattak.
Hozzávalók kb. 35 puffancshoz:
40 g parmezán sajt
100 g pármai sonka
100 g liszt
85 g vaj
2,2 dl víz
2 nagyobb tojás
4-5 zsályalevél
csipet só
Elkészítés:
Egy vastag falú lábasban, lassú tűzön felmelegítjük a vajat a vízzel. Amikor a vaj elolvadt, nagyobbra állítjuk a lángot és felforraljuk a folyadékot.
A tűzről lehúzva fakanállal hozzákeverjük az átszitált lisztet és a sót. Addig keveregetjük, míg a tészta összeáll, és elválik az edény falától. Lapos tányérra vagy valamilyen tálra terítjük és hűlni hagyjuk.
Közben a parmezánt finomra reszeljük, a sonkát egészen apró darabokra vágjuk, a zsályaleveleket pedig vékony csíkokra.
A kihűlt tésztát visszatesszük a lábasba, vagy egy tálba, egyesével hozzáadjuk a felvert tojásokat és addig keverjük, míg sima, fényes, enyhén lágy masszát nem kapunk.
Ekkor beledolgozzuk a sajtot, a sonkát és a zsályát.
Habzsákba töltjük és kivajazott vagy szilikonlappal bélelt tepsire, körkörös mozdulatokkal, kis (kb. 3 cm átmérőjű) tésztakupacokat nyomunk, helyet hagyva köztük, mert sütés közben kicsit nőni fognak.
200 fokra előmelegített sütőbe téve 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Azon melegében kínáljuk. Vigyázat, addiktív! :-)
Utolsó kommentek