Ma már komolyabb dolgok is történtek a konyhámban, ám ezekről egyelőre még nem számolhatok be:-). Helyette jöjjön a kosárkás desszert obszesszióm folytatása, ezúttal csokis kosarakba került a gyümölcsös krém. A hűtőmön könnyítettem egy kicsit: a tészta ott lapult az egyik mélyhűtő fiókban, a fagyasztott gyümölcsöket pedig jó kiebrudalni lassan, kell a hely a friss gyümölcsöknek és a múltkoriban felfedezett és féltve őrzött Mauri mascarpone megmaradt fele is közeledett a lejárathoz.
2 marék bogyós gyümölcs
A lisztet, a kakaóport és a porcukrot egy tálba szitáljuk és hozzákeverjük a barna cukrot. A közepén mélyedést csinálunk a kezünkkel és beletesszük a tojás sárgákat és a vanília kivonatot. Elkezdjük tésztává gyúrni a hozzávalókat, mikor nagyjából összeáll a tészta, hozzáadjuk a kis kockákra vágott szobahőmérsékletű vajat is. Addig gyúrjuk, míg egy homogén, sima tésztát nem kapunk. Fóliába csomagoljuk és 20 percre a hűtőbe tesszük.
A tésztát két sütőpapír között kinyújtjuk és akkor köröket vágunk belőle, amivel a választott méretű sütőformákat ki tudjuk bélelni. 180 ºC-ra előmelegített sütőben (légkeverésen) 20 percig sütjük a tésztát.
Közben elkészítjük a krémet: a szobahőmérsékletű mascarponét habosra keverjük a gyümölccsel és a mézzel.
Akkor töltjük meg krémmel a tésztakosárkákat, mikor már teljesen kihűltek.
Utolsó kommentek