HTML

no salty

Pillanatok a konyhámból. Ételek, amiket készítek. Borok, amiket kóstolunk. Könyvek, amikből főzök és ötletet merítek. Éttermek, amiket kipróbálunk.

Címkék

Friss topikok

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:54) Krémleves padlizsánból
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:52) VKF! XX: Bő lére eresztve

Utolsó kommentek

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • Utolsó 20

Panna cotta

2008.04.23. 17:43 nosalty

Egy ideje sokszor készül a konyhámban panna cotta. Pontosan azóta, mióta végeztem egy kis kutatómunkát és saját, illetve mások tapasztalataiból okulva, összegyúrtam a saját verziómat. Addig kísérletezgettem (főként a zselatin lapok mennyiségével), míg összeállt a -szerénytelenség nélkül állíthatom- tökéletes panna cotta. És milyen a tökéletes p.c.?: selymesen lágy, pihe-puha és elegánsan visszafogott. A fotón egy kandírozott ibolyát ültettem a tetejére. Egyébként friss gyümölccsel, például eperrel egyszerűen ellenállhatatlan.


Hozzávalók négy fő részére:
 
250 ml habtejszín (30%-os)
250 ml tej
40 g kristálycukor
2 zselatinlap
1 tk 100 %-os vanília kivonat

Elkészítés:

A tejszínt a tejjel, a cukorral és a vanília kivonattal néhány perc alatt épphogy felforraljuk.

A zselatinlapokat beletesszük a tejszínes tejbe és addig keverjük, míg teljesen elolvadnak benne.

Négy kis tálkát hideg vízzel kiöblítünk (így majd könnyebben ki tudjuk borítani a panna cottát tálaláskor) és igazságosan elosztjuk bennük a krémet. Megvárjuk míg kihűl és 5-6 órára hűtőbe tesszük.

Tálaláskor a tálkákat forró vízbe mártjuk és tányérokra borítjuk a panna cottát. Nyáron friss gyümölcsöt kínálhatunk mellé.  



1 komment

Címkék: édesség

A bejegyzés trackback címe:

https://nosalty.blog.hu/api/trackback/id/tr20439015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ildiko 2008.07.29. 11:29:07

Szioka!!
legy oly kedves segiteni.Meg szeretnem a panna cotta-dat csinalni 12 fo reszere. A zselatinbol is 3x adag kell mint a te 4 szemelyesed vagy az kisse sok lenne bele.
Koszonom! elore is
süti beállítások módosítása