Egy ideje sokszor készül a konyhámban panna cotta. Pontosan azóta, mióta végeztem egy kis kutatómunkát és saját, illetve mások tapasztalataiból okulva, összegyúrtam a saját verziómat. Addig kísérletezgettem (főként a zselatin lapok mennyiségével), míg összeállt a -szerénytelenség nélkül állíthatom- tökéletes panna cotta. És milyen a tökéletes p.c.?: selymesen lágy, pihe-puha és elegánsan visszafogott. A fotón egy kandírozott ibolyát ültettem a tetejére. Egyébként friss gyümölccsel, például eperrel egyszerűen ellenállhatatlan.
Hozzávalók négy fő részére:
250 ml habtejszín (30%-os)
250 ml tej
40 g kristálycukor
2 zselatinlap
1 tk 100 %-os vanília kivonat
Elkészítés:
A tejszínt a tejjel, a cukorral és a vanília kivonattal néhány perc alatt épphogy felforraljuk.
A zselatinlapokat beletesszük a tejszínes tejbe és addig keverjük, míg teljesen elolvadnak benne.
Négy kis tálkát hideg vízzel kiöblítünk (így majd könnyebben ki tudjuk borítani a panna cottát tálaláskor) és igazságosan elosztjuk bennük a krémet. Megvárjuk míg kihűl és 5-6 órára hűtőbe tesszük.
Tálaláskor a tálkákat forró vízbe mártjuk és tányérokra borítjuk a panna cottát. Nyáron friss gyümölcsöt kínálhatunk mellé.
Utolsó kommentek