Már pár hete vártam erre a pillanatra: tegnap végre sikerült idén először igazán zamatos, napízű epret vennem. Így most szerencséjükre nem kellett túróhabba toloncolnom őket. Annál inkább előkerült a sűrű, mézédes balzsamecet és kis tálkába öntve, belemártogattuk az eperszemeket, mielőtt ízlelőbimbóinkat kényeztettük volna. Beteljesülés a köbön, ennél finomabb desszertet elképzelni sem tudok az évnek ezen szakaszában.
Megjegyzem, jó pár évvel ezelőtt próbáltam ugyanezt iparilag előállított balzsamecettel, és akkor nem értettem, miért lenne ez finom… Ha tehetjük, inkább kézműves, hagyományos eljárással készített balzsamecetbe mártogassuk a gyümölcsöt. A Bortársaság kínálatában pl. van egy egész minőséginek tűnő, bár még nem kóstoltam.
"Elkészítés:"
Az epret megmossuk, megszárítjuk és a balzsamecetbe mártogatjuk, mielőtt bekapjuk.
Utolsó kommentek