HTML

no salty

Pillanatok a konyhámból. Ételek, amiket készítek. Borok, amiket kóstolunk. Könyvek, amikből főzök és ötletet merítek. Éttermek, amiket kipróbálunk.

Címkék

Friss topikok

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:54) Krémleves padlizsánból
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:52) VKF! XX: Bő lére eresztve

Utolsó kommentek

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • Utolsó 20

Vanília fagylalt

2008.05.15. 15:44 nosalty

Jó ha mindig van itthon a frigóban egy doboz finom vaníliafagyi. Plána, ha házilag készült. (Most már könnyen beszélek a fagyigép birtokában...) Friss gyümölcsök mellé jól tud esni egy gombóccal. A fotón balzsamecetet cseppentettem rá, azzal is zseniális.

Hozzávalók négy (vagy inkább két?!) fő részére:
250 ml tej (2,8 %-os)
250 ml habtejszín (30%-os)
2 db vanília rúd
1 tk 100 %-os vanília kivonat
4 tojássárgája
80 g cukor
Elkészítés:

A tejet a vanília rudakkal és a kivonattal épphogy felforraljuk, lehúzzuk a tűzről és fél órát állni hagyjuk. Harminc perc elteltével a vanília rudakat kivesszük, kettévágjuk, és a magokat belekaparjuk a tejbe.

Egy tálban a tojás sárgákat, kézi habverő segítségével, kikeverjük a cukorral. Állandóan keverve, kis adagokban hozzáadjuk a tejet, az egészet visszaöntjük a lábasba, és egy ideig, lassú tűzön melegítjük, közben folyamatosan keverjük. Felforralni nem szabad. Mikor kezd sűrűsödni, félretesszük, és hűlni hagyjuk.
 
Amikor kihűlt, hozzákeverjük a habtejszínt és az egész mehet is a fagylalt gépbe.
 
Végül fagyi kanállal gombócokat adagolunk és balzsamecetet cseppentünk a tetejükre.

 

Szólj hozzá!

Címkék: édesség

A bejegyzés trackback címe:

https://nosalty.blog.hu/api/trackback/id/tr7471130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása