A lecsó az egyik kedvenc magyar ételem. Ahány ház, annyiféle elkészítési módja létezik, ami közös bennük: mindegyikben van paprika, paradicsom és hagyma. Innentől kezdve mindenki esküszik valamire: ki szalonnazsírra, ki olajra, ki rizsre, ki pirospaprikára, ki tojásra, ki kolbászra, ki fokhagymára.. Az én verzióm meglehetősen puritánnak tűnik ezekhez képest, de ez a mi családunk verziója, én így készítem.
Kíváncsi lennék: Ti mit tesztek (majd) a lecsóba?
A megtisztított paprikát, miután a csumáját eltávolítottuk, csíkokra vágjuk. A paradicsomot felkarikázzuk.
Először a paprikát tesszük a serpenyőbe, a lángot magasabbra véve, néha megkeverve pároljuk. Amikor már majdnem megpuhultak a paprikacsíkok, hozzáadjuk a paradicsomot is. Sóval és borssal ízesítjük.
Végül a felvert tojásokat ráöntjük a lecsóra és pár perc alatt készre sütjük.
((tudom, még korántsem érkezett el a lecsó szezonja, de menthetetlenül megkívántam...))
Utolsó kommentek