Az ilyen és ehhez hasonló egyszerű falatokat különösen kedvelem nyáron. Nem csak egészséges, de irtó könnyen elkészíthető, nem utolsó sorban mutatós is. Hálás vendégváró falat vagy light-os vacsora.
Egyedüli hátránya, hogy be kell gyújtani hozzá a sütőt... Viszont előre is elkészíthetjük a sült paprikát, így célszerű ezt előző este megtenni, amikor a levegő már nem 40 fokos...
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük a legmagasabb hőfokra. Ha van, akkor grill funkcióra kapcsoljuk, és bedugjuk a megtisztított paprikákat. Kb. 20-30 perc alatt megsütjük/ grillezzük, közben kétszer-háromszor megforgatjuk őket. Akkor jó, amikor a paprika már kissé össeesik, és az sem baj, ha a héja már feketedik kívülről, hiszen azt úgyis lehúzzuk utána.
Most jön a trükk (Chili&Vaníliánál olvastam): a sült paprikákat tálba tesszük, fóliával légmentesen lefedjük és így hagyjuk legalább 15 percig. Utána könnyedén le tudjuk húzni a héjat a paprikákról. Eltávolítjuk a magokat is, és mindegyiket három részre vágjuk.
A sült paprika szeleteket megkenjük az olívakrémmel, feltekerjük, tálra ültetjük.
Végül következik a csinosítgatás: mindegyik tetejére teszünk még egy pöttynyi krémet, arra egy szelet olajbogyót ültetünk, rá a bazsalikom levélből vágott csík és kész.
Tálalásig hűtőbe tesszük.
Ricottás olívakrém
Hozzávalók hat fő részére:
180 g ricotta
100 g magozott fekete olajbogyó
1/2 citrom leve
2 ek extra szűz olívaolaj
frissen őrölt fekete bors
Elkészítés:
Az ricottát és az olajbogyót turmixgépbe dobjuk, pépesítjük, tálba tesszük.
Hozzákeverjük az olívaolajat, a citrom levével és borssal ízesítjük.
Egy-két órára hűtőbe tesszük.
Utolsó kommentek