HTML

no salty

Pillanatok a konyhámból. Ételek, amiket készítek. Borok, amiket kóstolunk. Könyvek, amikből főzök és ötletet merítek. Éttermek, amiket kipróbálunk.

Címkék

Friss topikok

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:54) Krémleves padlizsánból
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:52) VKF! XX: Bő lére eresztve

Utolsó kommentek

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • Utolsó 20

Tekercselek

2008.07.18. 10:45 nosalty

Az ilyen és ehhez hasonló egyszerű falatokat különösen kedvelem nyáron. Nem csak egészséges, de irtó könnyen elkészíthető, nem utolsó sorban mutatós is. Hálás vendégváró falat vagy light-os vacsora.

Egyedüli hátránya, hogy be kell gyújtani hozzá a sütőt... Viszont előre is elkészíthetjük a sült paprikát, így célszerű ezt előző este megtenni, amikor a levegő már nem 40 fokos...

 

Hozzávalók három fő részére:
3 db piros kaliforniai paprika (összesen kb. 500 g)
fél adag ricottás olívakrém (leírás alább)
díszítéshez
1-2 bazsalikom levél

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük a legmagasabb hőfokra. Ha van, akkor grill funkcióra kapcsoljuk, és bedugjuk a megtisztított paprikákat. Kb. 20-30 perc alatt megsütjük/ grillezzük, közben kétszer-háromszor megforgatjuk őket. Akkor jó, amikor a paprika már kissé össeesik, és az sem baj, ha a héja már feketedik kívülről, hiszen azt úgyis lehúzzuk utána.

Most jön a trükk (Chili&Vaníliánál olvastam): a sült paprikákat tálba tesszük, fóliával légmentesen lefedjük és így hagyjuk legalább 15 percig. Utána könnyedén le tudjuk húzni a héjat a paprikákról. Eltávolítjuk a magokat is, és mindegyiket három részre vágjuk.

A sült paprika szeleteket megkenjük az olívakrémmel, feltekerjük, tálra ültetjük.

Végül következik a csinosítgatás: mindegyik tetejére teszünk még egy pöttynyi krémet, arra egy szelet olajbogyót ültetünk, rá a bazsalikom levélből vágott csík és kész.

Tálalásig hűtőbe tesszük.
 

Ricottás olívakrém

Hozzávalók hat fő részére:
180 g ricotta
100 g magozott fekete olajbogyó
1/2 citrom leve
2 ek extra szűz olívaolaj
frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

Az ricottát és az olajbogyót turmixgépbe dobjuk, pépesítjük, tálba tesszük.

Hozzákeverjük az olívaolajat, a citrom levével és borssal ízesítjük.

Egy-két órára hűtőbe tesszük.
 

 


 

 

Szólj hozzá!

Címkék: hideg előétel

A bejegyzés trackback címe:

https://nosalty.blog.hu/api/trackback/id/tr92573961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása