HTML

no salty

Pillanatok a konyhámból. Ételek, amiket készítek. Borok, amiket kóstolunk. Könyvek, amikből főzök és ötletet merítek. Éttermek, amiket kipróbálunk.

Címkék

Friss topikok

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:54) Krémleves padlizsánból
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:52) VKF! XX: Bő lére eresztve

Utolsó kommentek

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • Utolsó 20

Pálmafák, szikrázó napsütés, hűsítő hullámok…

2008.05.23. 15:23 nosalty

…hiányában készült a kókuszpuding. Igazi nyarat, tengert idéző tömény kókuszvarázs, természetesen friss kókuszból. Tulajdonképpen majdnem olyan, mint a panna cotta, csak nem tejszínből, hanem kókusztejből van.

Hozzávalók két fő részére:
 
150 g friss kókusz
250 ml kókusztej
2 ek cukor
1 zselatinlap
Elkészítés:

A kókuszt lereszeljük, vagy géppel pelyhekre aprítjuk.

A kókusztejet lábasba öntjük, hozzáadjuk a friss kókuszreszeléket, a cukrot, és épphogy felforraljuk.

A tűzről lehúzva beletesszük a zselatinlapot, addig kevergetjük, míg teljesen elolvad benne.

Kivizezett tálkákba töltjük és miután kihűlt a hűtőbe költöztetjük, legalább 5 órára.

Fogyasztás előtt a tálkát forró vízbe mártjuk (hogy könnyebben kijöjjön), és kiborítjuk a pudingot tányérokra.


 

Szólj hozzá!

Címkék: édesség

A bejegyzés trackback címe:

https://nosalty.blog.hu/api/trackback/id/tr6484083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása