A rablóhús is tipikusan az az étel, mely változatainak se szeri, se száma. Nálunk nagy családi kedvenc, édesapám reszortja, mindig ő készíti. Általában ezzel várnak bennünket a szüleim, amikor hazalátogatunk. Már jó ideje nem voltunk Szekszárdon, hiányzott a rablóhús, így péntek este a jó fűszeres, mondhatnám „cuccos” nyársak lettek a grillezés tárgyai. Mi az alábbi hozzávalókkal készítjük:
A csirkehúst megtisztítjuk, 2-3 cm-es kockákra vágjuk, enyhén sózzuk. A kolbászt felkarikázzuk. A szalonna bőrkéjét levágjuk, kb. fél milliméteres szeletekre vágjuk, a szeleteket pedig két centis darabokra. A hagymákat megpucoljuk, fél centis karikákra szeleteljük.
A nyársakra tűzdeljük tetszőlegesen váltakozva az felszeletelt alapanyagokat. A pirospaprikát az olajba keverjük és megkenjük vele a kész nyársak minden oldalát.
Parázsló faszén felett kb. 20 perc alatt megsütjük, közben néhányszor megforgatjuk, hogy mindenhol egyenletesen átsüljön. Zöld saláta illik hozzá.
Utolsó kommentek