
35 g vaj
A tejet 50 ml créme fraîche-al felforraljuk és lehúzzuk a tűzről. A maradék créme fraîche-ot habosra keverjük.
Egy másik lábasban a tojás sárgákat kikeverjük a cukor harmadával (kézi habverő segítségével).
Egy vastag falú edényben elkészítjük a karamellt: kis adagokban, lassú tűzön felolvasztjuk a cukrot (35 grammnyit teszünk egyszerre a lábasba, addig ismételjük, amíg a cukor el nem fogy). Sötét színűre karamellizáljuk a cukrot, majd lehúzzuk a tűzről és kézi habverő segítségével hozzákeverjük a vajat. Utána mehet bele a maradék créme fraîche is, alaposan belekeverjük.
A karamellt a tejhez öntjük, folyamatos keverés mellett. Végül a karamellás tejet a cukros tojás sárgákhoz keverjük, és addig melegítjük, míg kissé be nem sűrűsödik.
A masszát jeges vízben lehűtjük, majd éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap nincs is egyéb dolgunk, mint a fagylaltgépbe önteni a hideg fagyialapot és várni, míg a masina elvégzi a dolgát.
Utolsó kommentek