A gyümölcsőrület folytatódik, ma egy klasszikus gyümölcstorta készült a konyhámban, W. nagy örömére. Ehhez a tortához mindig a H. Ilona –féle vizes piskótát preferálom, az arányok némi módosításával.
Belereszeljük a lime héját, és kis adagonként hozzákeverjük a sütőporral összeszitált lisztet.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan hozzáforgatjuk a masszához.
Egy 28 cm átmérőjű gyümölcstorta formát vajjal kikenjük, liszttel meghintjük és mehet bele a tészta.
Előmelegített sütőbe téve (alul-felül álláson) álláson kb. 25 perc alatt megsül (tűpróba!).
Miután a tészta kihűlt, kiborítjuk egy nagy tányérra/ tálcára és a megtisztított, tetszés szerinti formára vágott gyümölcsökkel szépen beborítjuk a tetejét.
A tortazselét a tasakon olvasható elkészítési útmutató szerint megcsináljuk, és ráöntjük a gyümölcsökre.
Fóliával lefedjük és néhány órára a hűtőbe tesszük.
Utolsó kommentek