HTML

no salty

Pillanatok a konyhámból. Ételek, amiket készítek. Borok, amiket kóstolunk. Könyvek, amikből főzök és ötletet merítek. Éttermek, amiket kipróbálunk.

Címkék

Friss topikok

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:54) Krémleves padlizsánból
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:52) VKF! XX: Bő lére eresztve

Utolsó kommentek

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • Utolsó 20

Krémleves forever

2008.02.29. 16:16 nosalty

Erős vonzalmat érzek a krémlevesek iránt. A kedvencem zellerből készül, de szoktam fehérrépából, sütőtökből, brokkoliból is csinálni, ezúttal a póréhagyma volt a kiszemelt áldozat. Már azt is tudom, mi lesz a tárgya a legközelebbi krémleves fellángolásomnak: a padlizsán. Tojásgyümölcsből ugyanis még nem készítettem, eszembe sem jutott volna, viszont a minap egy étteremben ezt ettem, és meggyőzött, hogy a konyhámban rekonstruáljam.
 

 
Hozzávalók három főre:
2 nagyobb póréhagyma
1 salottahagyma
1 duci gerezd fokhagyma
1 nagyobb burgonya
600 ml zöldség alaplé
3-4 ek tejszín
40 g vaj
2 ek olívaolaj
só, fehérbors
metélőhagyma a tálaláshoz

Elkészítés:
 
A póréhagyma fehér részét karikákra vágjuk, a salottahagymát és a fokhagymát felaprítjuk. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, beletesszük a hagymákat és fedő alatt, lassú tűzön 10-15 percig pároljuk.
 
Ezután hozzáöntjük a zöldség alaplevet, beletesszük a megpucolt és kisebb darabokra vágott burgonyát, felforraljuk, majd mérsékelt tűzön addig főzzük, míg a burgonya megpuhul. Botmixerrel vagy turmixgépben pépesítjük a levest. Végül hozzákeverjük a tejszínt, sóval és fehérborssal (nem feketét használtam a leves világos színe miatt!) ízesítjük, újra forraljuk. A metélőhagymát apróra vágjuk, a tányérra kiszedett levesre szórjuk.
 

5 komment

Címkék: leves

A bejegyzés trackback címe:

https://nosalty.blog.hu/api/trackback/id/tr31359605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vimizo · http://vimizokonyha.blogspot.com 2008.03.01. 10:13:01

Szia:)

Krémlevesek nálunk is kedvencek, nekem a hagymakrémleves a favorit:) (szinte minden héten készül)
Póréhagymával is ki fogom próbálni.

üdv a blogodnak és Neked:)

nosalty · http://nosalty.blog.hu/ 2008.03.01. 13:27:40

kedves vimizo,
köszönöm a kedves fogadtatást. próbáld csak ki a pórékrémlevest, nem fogod megbánni:-))

starfokker · http://starfokker.blogspot.com 2008.03.04. 21:04:43

kedves nosalty, ez naggggyon jól néz ki; a kép miatt úgy érzem magam, mintha egy csúcsétterem degusztációs menüjének egyik fogása tárulna elém:) csak így tovább, frankó a blogod.

nosalty · http://nosalty.blog.hu/ 2008.03.04. 21:26:35

kedves starfokker,azért ne túlozzunk a fotót illetően...:-) köszönöm, jól esik a biztatás

starfokker · http://starfokker.blogspot.com 2008.03.05. 23:26:30

nem túloztam, így gondoltam:)
süti beállítások módosítása