Szeretem a bébi méretű alapanyagokat, finomak, zsengék, mutatósak, imádnivalók. Eddig főleg bébi zöldségekkel volt dolgom, egészen a hétvégi bevásárlásig, amikor megakadt a szemem a tenyérnyi, egész csirkéken a hűtőpultban: bébi csirke (400 grammos és kb. 13 centis). Megörültem, mert csirkét egyben sütni jó, csak ritkán szánom rá magam, mégpedig a mennyiség miatt: ketten (W. és én) nem tudunk (és nem is akarunk..) megbirkózni egy egész, normál méretű sült csirkével. Így egy évben, ha egyszer készítem, lehet, hogy sokat mondok. Bébi méretben viszont mindjárt máshogy fest a dolog, ez pont egy helyes, kétszemélyes adag. A belsejét jól megtömködtem a kertből szedett fűszernövényekkel, finom fehér bort öntöttem alá, mellé fokhagyma gerezdek kerültek és kész is volt az illat-és ízkavalkád.
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 ºC-ra. A bébi csirkét alaposan megmossuk, szárazra töröljük és a belsejébe dugdossuk a fűszernövényeket. Majd besózzuk, kisebb tepsire helyezzük, meglocsoljuk olívaolajjal és aláöntjük a bort. A megpucolt fokhagyma gerezdeket a csirke mellé tesszük. Lefedjük a tepsit alufóliával és mehet a sütőbe.
20 perc elteltével levesszük a fóliát és még körülbelül 20 percet sütjük. Közben néha ránézünk, ha szükséges egyszer megfordítjuk a tepsit, hogy mindenhol egyenletesen piruljon a csirke.
Utolsó kommentek