HTML

no salty

Pillanatok a konyhámból. Ételek, amiket készítek. Borok, amiket kóstolunk. Könyvek, amikből főzök és ötletet merítek. Éttermek, amiket kipróbálunk.

Címkék

Friss topikok

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:54) Krémleves padlizsánból
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:52) VKF! XX: Bő lére eresztve

Utolsó kommentek

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • Utolsó 20

Ropogós csirkeszárny

2008.05.11. 18:20 nosalty

A csirkeszárny véleményem szerint a csirke (megkockázatom) legízletesebb része. Külseje nem sok eleganciát sugároz, ám a lényeg belül rejtőzik. Sokszor méltatlanul hátul kullog a konyhai fellépők sorában, ha már csirke, előbb készítjük a mellrészét és a combokat. Én sem büszkélkedhetek kimagasló csirkeszárny készítési statisztikával, ám ma legalább ez került az asztalra. Eredeti tervek szerint csípős csirkeszárnyakat szerettem volna, de a felhasznált chilipaprika mennyisége kevésnek bizonyult hozzá, túl óvatosan bántam vele.
A helyenként fekete színt öltő szárnyak, nem grillezéshez való tehetségtelenségem megnyilvánulásai, csupán W. kérésének igyekeztem eleget tenni, ui. nem rajong különösebben a csirkeszárnyakért, ha pedig már ezt készítem, legyen nagyon megsütve. Néha ez is belefér. A sötét külső azonban szaftos, csontról leomló húst rejtett. Zsenge fejessalátával és parázsban (alufóliába bugyolálva) megsütött újburgonyával kísértük le.

Hozzávalók két fő részére:
8 db csirkeszárny
páchoz
200 ml olívaolaj
2 ek méz
1 ek almacet
2 chilipaprika összemorzsolva
1 tk frissen tört fekete bors
2 tk dijoni mustár
1 tk só
Elkészítés:
 
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, besózzuk, tálba tesszük.
 
A páchoz egy másik tálban összekeverjük az összes hozzávalót, majd nyakon öntjük vele a szárnyakat. A páclében jól átforgatjuk a húst (én kézzel szoktam), alufóliával lefedjük és a hűtőbe tesszük néhány órára.
 
A pácolási idő leteltével izzó faszén felett ropogósra sütjük a szárnyakat.

Szólj hozzá!

Címkék: főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://nosalty.blog.hu/api/trackback/id/tr27464017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása