HTML

no salty

Pillanatok a konyhámból. Ételek, amiket készítek. Borok, amiket kóstolunk. Könyvek, amikből főzök és ötletet merítek. Éttermek, amiket kipróbálunk.

Címkék

Friss topikok

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:54) Krémleves padlizsánból
  • mento: Szia! Feltettem ezt a receptedet a leves.lap.hu oldalara. István (2010.11.15. 11:52) VKF! XX: Bő lére eresztve

Utolsó kommentek

  • P4p3r Dr4g0n: Illetve kiegészíteném, még a Gordon Ramsay’s Playing with Fire (Gordon Ramsay) könyvet, mert már e... (2011.02.16. 09:59) Könyvespolc
  • Babaruhadepo: Egy dolgot tehetsz. Írd ki az oldaladra, hogy 5000 Ft/napidíj ellenében fel lehet használni a rece... (2010.12.12. 10:08) Az arcátlanság netovábbja
  • Utolsó 20

Végre kint

2008.03.16. 20:25 nosalty

Szeretek kint főzni. Több okból kifolyólag is: egyrészt kint vagyok a friss levegőn (jó, tudom, ez egy kicsit egoista megközelítés, de ez van), másrészt a lakást sem kell szellőztetni főzés után, harmadrészt az ételhez olyan plusz ízt ad, amit semmihez nem lehet hasonlítani. Ma…

Szólj hozzá!

Címkék: főétel

Perui ízek nyomában

2008.03.15. 18:34 nosalty

Az ausztrál-magyar barátnőm perui édesanyja ismertette meg velem ezt a perui, azon belül pedig leginkább a fővárosra, Límára jellemző ételt, a zöld rizst (spanyol nevén arroz verde-t). Ő mindig csirkével készítette, ahogy ezt Límában sokan teszik is, viszont a hús csak…

Szólj hozzá!

Címkék: főétel

Sárga

2008.03.14. 14:44 nosalty

Múlt héten ajándékba kaptam egy kis zacskó sáfrányt, csinos fémdobozva csomagolva. (Ezúton is köszönöm Nektek, G. és N.!) Azóta törtem a fejem, hogy milyen ételt készítsek vele. A legkézenfekvőbb a risotto alla milanese lett volna, viszont nemrég készítettem rizottót, így…

2 komment

Címkék: köret

Dos minutos, dos minutos

2008.03.13. 16:06 nosalty

„Dos minutos, dos minutos” - így hangzott a barcelonai Boqueria piacon a halárus hölgy garnélák elkészítésére vonatkozó jó tanácsa. Vagyis két-két percet süssük a rákok mindkét oldalát, s már kész is van. A két évvel ezelőtti utazás alkalmával, miután már az…

11 komment

Címkék: főétel

Majdnem karalábé

2008.03.12. 16:01 nosalty

Vajrépa, vajretek, kerekrépa, hívhatjuk bárhogy, egy biztos: sem a répára, sem a retekre nem asszociál az ember (legalábbis én biztosan nem), ha megkóstolja ezt az egyre nagyobb hírnévnek örvendő gyökérzöldséget. Egyből a karalábé az, ami megjelenik előttem. Visszafogottan,…

2 komment

Címkék: leves

Pesto, de miből?

2008.03.11. 15:44 nosalty

A klasszikus, genovai recept szerint a pesto bazsalikomból készül. Egyre inkább elterjedni látszanak azonban a különfölé variációk pestora: ma nem lepődünk már meg a petrezselyem pesto, koriander pesto és a rukkola pesto hallatán sem. Bármilyen fűszernövényből vagy…

1 komment

Címkék: szósz

Gombócvadászat

2008.03.10. 18:01 nosalty

Ha tudtuk, hogy aznap gombóc készül a Nagymamán konyhájában, megszállt bennünket, unokákat az izgalom és már alig vártuk, hogy megkonduljon a falu templomának delet jelző harangja és nekilássunk az ebédnek (ahogy ez valamire való falusi háznál szokás). Történt ugyanis,…

Szólj hozzá!

Címkék: édesség

süti beállítások módosítása